Parikymmentä Lassila & Tikanojan esimiestä syytteeseen työrikoksista

Viime vuonna paljastui, että Lassila & Tikanojan huoltomiehet olivat tehneet satoja tunteja enemmän ylitöitä kuin laki sallii. Yrityksen esimiehiä syytetään työturvallisuusrikoksista ja työaikarikkomuksista.

21 kiinteistönhuoltoyhtiö Lassila & Tikanojan nykyistä ja entistä esimiestä saa syytteet työrikoksista. Mukana on myös yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Pekka Ojanpää. Esimiehiä syytetään vuosien 2009-2012 välisenä aikana tapahtuneista työturvallisuusrikoksista ja työaikarikkomuksista.

Lassila & Tikanojan entistä toimitusjohtajaa Jari Sarjoa epäiltiin poliisitutkinnan aikana samoista työrikoksista. Jari Sarjo kertoo Yle Uutisille, ettei hänen nimeään ole mainittu Lassila & Tikanojan saamassa haasteessa, joten hän ei saa syytettä.

Lisäksi Helsingin syyttäjänvirasto vaatii syytteessä yhtiöltä vähintään 100 000 euron yhteisösakkoa.

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen yritykseen viime vuonna tekemän valvontaiskun yhteydessä paljastui, että 25 Lassila & Tikanojan huoltomiestä olivat tehneet huikeat määrät ylitöitä.  Esimerkiksi yhdellä kiinteistöhuollon työntekijällä oli jopa 900 tuntia ylitöitä vuonna 2011, vaikka laki sallii enintään 250 tuntia ylitöitä vuoden aikana.