Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten Slunga-Poutsalo aikoo näkyä ja kuulua mediassa

Kohualun puoluesihteerin uralleen saanut Riikka Slunga-Poutsalo aikoo treenata perussuomalaisten puoluekoneiston iskuun vuoden 2015 eduskuntavaalitaistoon.

Riikka Slunga-Poutsalo Kuva: Yle

Perussuomalaisten tuoreella puoluesihteerillä Riikka Slunga-Poutsalolla on ollut räväkkä alku. Heti valinnan jälkeen hän ilmoitti olevansa sovinisti ja sanoi, että eurosta eroaminen voisi olla yksi perussuomalaisten eurovaaliteemoista vastoin puolueen virallista linjaa.

Slunga-Poutsalo sanoo sovinismipuheiden olleen hänelle tyypillinen sarkastinen lausahdus, joka liittyi ihmisten määrittelyyn erilaisilla mittapuilla. Eurosta eroamiskommentti taas liittyi perussuomalaisten eurovaaliohjelmaan, jonka linjoista käytiin viikonlopun puoluekokouksessa keskustelua.

- Eurovaaliohjelmasta on vasta käsittely meneillään. Tämä on sellainen asia, joka tosi monessa puheenvuorossa nousi esille. Nämä asiat nousee keskusteluun sitten kun puoluehallitus tekee lopullista ohjelmaa. En nähnyt siinä mitään sen kummenpaa, jokaisessa puolueessa keskustellaan, toteaa A-studiossa haastateltu perussuomalaisten puoluesihteeri.

Räväkät kommentit eivät kaduta Slunga-Poutsaloa, mutta hän ihmettelee lööppien repimistä aiheesta.

Täytyy ilmeisesti harkita hetken aikaa mitä sanoo, mutta olen tällainen suorapuheinen lappalainen aina ollut. Jotkut tykkää ja jotkut ei.

Perussuomalaisten virallisen linjan mukaan puolue ei ole sitoutunut euroon, mutta ei myöskään aja siitä eroamista. Slunga-Poutsalo katsoo, että eurossa säilymis- ja eroamiskustannukset tulee tutkia tarkkaan.

- Se irtiotto ei tapahtu ihan noin vaan sormia napsauttamalla, me halutaan. Asia täytyy selvittää. Tässä vaiheessa ollaan hyvin kriittisiä.

Slunga-Poutsalo on tunnustanut suhtautuvansa kriittisesti myös maahanmuuttoon. Hän sanoo olevansa hirvittävän huolestunut Suomen nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta.

- Meidän tulisi ottaa vähän mallia muista maista, joissa ollaan jo paljon pidemmällä maahanmuuttopolitiikan suhteen. Ottaa sieltä ne hyvät keinot meillekin käyttöön ja yrittää välttää niitä huonoja keinoja. Kotouttaminen on ihan hirvittävän tärkeää, ja se ettei ghettoutumista pääsisi ikinä tapahtumaan, että tänne tulevat ihmiset pääsivät osaksi tätä yhteiskuntaa.

" Riidat perussuomalaisten kasvukipuja "

Slunga-Poutsalo vertasi puoluekokouksessa perussuomalaisia teinipoikaan, joka on alkanut kiinnostua tytöistä. Millä keinoilla puoluesihteeri aikoo kasvattaa teinipojasta vastuullisen aikuisen ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja? Slunga-Poutsalo kertoo suuntaavansa heti elokuun alussa piirikierrokselle kartoittamaan kenttää.

- Konkreettisesti se tapahtuu yleistä osaamistasoa nostamalla. Meille on tullut paljon uusia kunnanvaltuutettuja viime syksynä melkein jokaiseen kuntaan. Kun kasvu on näin suurta, niin kasvukipuja on. Täytyy olla tukea ja riittävät resurssit ympäri Suomea, että saadaan koko koneisto käyntiin.

Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että perussuomalaisten riidat kumpuavat paitsi voimakkaista persoonallisuuksista myös siitä, että uudet jäsenet ovat vielä kokemattomia, eivätkä aina tiedä, miten yhdistyksissä toimitaan.

Slunga-Poutsalon edeltäjää Ossi Sandvikiä ei juuri näkynyt julkisuudessa, hän tyytyi taustavaikuttajan asemaan. Uusi puoluesihteeri sen sijaan vakuuttaa, että hän tulee näkymään ja kuulumaan mediassa.

- Tulee olemaan kannanottoja ja mielipiteitä ja esillä olemista. Minun mielestä se kuuluu puoluesihteerin rooliin.

Slunga-Poutsalo on kuvaillut itseään rääväsuiseksi ja suoraksi. Kohualusta huolimatta hän ei aio vaihtaa linjaansa hillitymmäksi.

- Täytyy ilmeisesti harkita hetken aikaa, mitä sanoo, mutta olen tällainen suorapuheinen lappalainen aina ollut. Jotkut tykkää ja jotkut ei, toteaa Slunga-Poutsalo tyylistään.