Kiinassa ensimmäinen tuomio vanhuksen luona vierailemisen laiminlyömisestä

Oikeus määräsi naisen tapaamaan 77-vuotiasta äitiään jatkossa vähintään kahden kuukauden välein ja kahtena kansallisena juhlapäivänä. Maanantaina voimaan tullut vanhusten suojelulaki määrää, että perheenjäsenten on tavattava yli 60-vuotiaita omaisiaan "usein".

Ulkomaat

Kiinalainen tuomioistuin on antanut ensimmäisen tuomion maanantaina voimaan tulleen vanhusten suojelulain nojalla. Oikeus määräsi Wuxin kaupungissa, että naisen on tavattava 77-vuotiasta äitiään jatkossa vähintään kahden kuukauden välein ja vähintään kahtena kansallisena juhlapäivänä vuodessa.

Nainen ja hänen miehensä olivat luvanneet huolehtia 77-vuotiaasta naisesta, mutta lopettaneet yhteydenpidon perheriidan jälkeen. Oikeus määräsi pariskunnan jatkamaan yhteydenpitoa vahingonkorvauksen uhalla.

Laki vanhusten suojelusta ja hyvinvoinnista määrää, että perheenjäsenten on tavattava yli 60-vuotiaita omaisiaan "usein". Laki ei kuitenkaan määrittele, mikä on riittävän usein.

Laki säädettiin sen jälkeen, kun Kiinassa heräsi huoli vanhusten laiminlyömisestä. Yli 14 prosenttia kiinalaisista on yli 60-vuotiaita. YK arvioi, että vuoteen 2050 mennessä määrä nousee 30 prosenttiin.

Lähteet: AFP