Parmalainen kanasalaatti

Tuukka Pallosen resepti

Ylen aamu

Parmalainen kanasalaatti (4:lle)

2-3 kanan rintafileetä

0,5 prk vihreitä oliiveja

sydänsalaattia

kirsikkatomaatteja

Grillaa tai pariloi kana. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Viipaloi fileet. Myös grillattu liha kylmänä sopii tähän.

Puolita kirsikkatomaatit ja asettele kaikki salaatiksi.

Lisää krutongit ja mausta vinaigretella.

Aseta parmesaanilastu salaatin reunalle

Krutongit:

3 viipaletta maalaisleipää

oliiviöljyä

Kuutioi leipä, pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista rapeaksi uunissa 250 asteessa.

Parmesaanilastut:

75 g raastettua parmesaania

yrttejä, esim. timjamia tai rosmariinia

mustapippuria

Raasta parmesaani.

Levitä raaste pellille leivinpaperin päälle tasakokoisiksi ympyröiksi.

Ripottele päälle yrttejä vähän mustapippuria. Paista uunissa 200 astetta n. 5 minuuttia. Jäähdytä huolellisesti.

Vinaigrette:

½ dl oliiviöljyä

½ dl balsamico modenaa

mustapippuria

1 sitruunan kuori

Sekoita kaikki keskenään.