Kokemäen Tulkkilan museosillan perustukset jälleen kunnossa

Tulkkilan museosillan sillan perustukset on saatu korjattua. Sillan varsinainen peruskorjaus on määrä aloittaa ensi vuonna. Tämän jälkeen silta on tarkoitus luovuttaa valtiolta Kokemäen kaupungin hallintaan ja rajata pelkästään kevyen liikenteen käyttöön.

liikenne
Tulkkilan museosilta.
Jari Pelkonen Yle

Tulkkilan sillan perustusten korjaus on saatu valmiiksi Kokemäellä. Korjaus jäi kesken viime syksynä Kokemäenjoen kovan virtauksen ja korkean vedenpinnan takia.

- Sillan perustuksiin oli tullut eroosiovaurioita vedenpinnan vaihtelurajaan ja ne korjattiin, kertoo siltainsinööri Ari Salo Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Varsinaisen sillan peruskorjaus on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

- Peruskorjauksen jälkeen tarkoituksena on luovuttaa silta Kokemäen kaupungille ja muuttaa pelkästään kevyen liikenteen kulkuväyläksi. Sillan kantavuus on ollut todellinen ongelma ja ajoneuvoliikenne on tarkoitus kieltää kun korjaus on tehty.

Siltainsinööri Ari Salo pitää hyvänä, että silta siirtyy valtiolta kaupungin hallintaan.

- Toki tämä on erittäin hyvä asia. Silta on keskellä kaupungin katuverkkoa, valtion omistamat tiet eivät edes johda sillalle. Silta on jäänyt vähän orpona katualueelle ja on luontevaa, että se saadaan osaksi kaupungin hallinnoimaa katuverkkoa.

Sillan perustusten uusiminen maksoi noin 100 000 euroa. Tulevan siltaremontin hinnasta ei ole vielä arviota, koska remontista ei ole tehty vielä suunnitelmaa.