Hyppää sisältöön

Kela antoi suomalaisen äitiyspakkauksen prinssi Williamin tulevalle lapselle

Äitiyspakkaus ja suomalaisten tapa nukuttaa vauvojaan pahvilaatikosta tehdyssä vuoteessa herätti suurta huomiota kesäkuun alussa Britanniassa.

Kuva: Annika Söderblom / Kela

Suomen Kansaneläkelaitos on lahjoittanut suomalaisen äitiyspakkauksen prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tulevalle lapselle. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Kensingtonin palatsissa ilahduttiin viime viikolla suuresti, kun lähetys Suomesta saapui.

- Kyseessä on hyvin huomaavainen ele ja olemme erittäin kiitollisia. Olen varma, että herttua ja herttuatar ovat kiinnostuneita näkemään mitä pakkaus sisältää, palatsin tiedottaja Ed Perkins sanoo BBC:lle.

- Kela halusi onnitella Cambridgen herttuaa ja herttuatarta, Kelan tiedottaja Heidi Liesivesi kertoo BBC:lle.

Äitiyspakkaus ja suomalaisten tapa nukuttaa vauvojaan pahvilaatikosta tehdyssä vuoteessa herätti Britanniassa suurta huomiota kesäkuun alussa, kun BBC uutisoi asiasta. Yhtiö esitteli suomalaisen äitiyspakkauksen sisältöä internetsivuillaan perusteellisesti sekä kuvin että sanoin.

BBC:n uutisoitua äitiyspakkauksesta Kela sai maailmalta useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ilmoittivat haluavansa ostaa pakkauksen.

Viime vuonna Kela lahjoitti äitiyspakkauksen Ruotsin kruununprinsessalle Victorialle ja prinssi Danielille.