Kolmenkympin kriisi iski reggae-rentoon Raappanaan

Raappana riimittelee pois lähtemisestä ja haaveilee asumisesta ulkomailla. Viimeisin albumi Tuuliajolla ilmestyi keväällä ja uusi on jo tekeillä. Nyt mies miettii, mitä haluaa tehdä isona.

Kuva: Hanna Lumme / Yle

Tänä kesänä Raappana ottaa rennosti. Esiintymisiä ja dj-keikkoja on ollut tasaiseen tahtiin, mutta vapaatakin on riittänyt.

Tuuliajolla-levy julkaistiin kevättalvella. Sitä seurasi keikkarumba. Albumin kappaleet, esimerkiksi Kauas pois, nousivat jälleen kerran radiosoittoon.

Nyt Raappanalla on aikaa pohtia, mihin suuntaan uraansa vie ja mitä elämältään haluaa. Mies myöntää potevansa kolmenkympin kriisiä.

- Kaikki kriisit ovat päällä. Tunnen silti olevani henkisesti 25. En ole vuosikymmenessä hirveästi kasvanut, ehkä vähän rauhoittunut ja fokusta on tullut lisää. Jotkin vuodet ovat menneet lujempaa, jotkin hiljempaa. Välillä ei tiedä, missä pitäisi olla, missä mun hima on ja mitä kuuluisi tehdä.

Raappana kertoo albumin nimen_ Tuuliajolla_ kummunneen ainakin osittain omasta elämästä.

Ulkomailla tulisi ikävä äitiä

Ei Raappana silti osaa kaikesta tekemisestä höllätä. Musiikkia syntyy koko ajan.

Kaikki kriisit ovat päällä. Tunnen silti olevani henkisesti 25.

Raappana

- Uusia kertosäkeitä ja melodioita putkahtelee päähän. Perhe ja kaverit ovat aina siistejä aiheita. Sanottava harvoin loppuu kesken, sen sijaan ilmaisu voi jäädä junnaamaan.

Kauas pois Suomesta säännöllisesti matkaava artisti kertoo, että matkat päätyvät usein musiikin materiaaliksi. Hänestä suomalaiset lämpiävät musiikille, joka irrottaa arjesta.

- Talven pimeydessä mietin itsekin, että haluan täältä pois. Jos keksisin suunnitelman ja voisin muuttaa kymmeneksi vuodeksi ulkomaille, lähtisin varmasti. Äitiä tosin tulisi heti ikävä.

Heittäytymällä uusiin kokeiluihin

Viime kesänä radiossa ja soittolistojen kärjessä pauhasi JVG:n kesähitti Kran Turismo, jonka kertosäkeessä kuultiin myös Raappanaa.

Osuudessaan lahtelaisartisti heittäytyi huolettomaksi.

Sanottava harvoin loppuu kesken, sen sijaan ilmaisu voi jäädä junnaamaan.

Raappana

_”Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin, nyt. Seuraavat kaksi viikkoa, matkin Naantalin auriinkoo. Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin, nyt. Ranta, rolexei ja mojitoja, palanutta nahkaa, moskiittoja”. _

- Rantareggaeta en ole tehnytkään sitten kouluaikojen. Siinä ei ole sanomaa eikä tarvitsekaan. Sitä oli hauska tehdä. Enemmän pitäisi heittäytyä, Raappana sanoo ja lupaa jatkossa lisää yhteistyökuvioita eri artistien kanssa.