Trombi teki tuhojaan Keminmaassa

Pahin myräkkä kohdistui pienelle alueelle. Puut katkeilivat kuin tulitikut, maalit lähtivät talon seinästä ja katot saivat vaurioita.

Kotimaa
Katkennett koivut
Oli onni onnettomuudessa, että puut eivät kaatuneet talon päälleKaroliina Haapakoski / Yle

Keminmaan Kemisuuntiellä raivosi tiistai-iltana trombi. Vuosia jokirannassa asuneet Katri ja Raimo Mäenpää eivät ole koskaan aikaisemmin kokeneet vastaavaa.

Katri Mäenpää sanoo, että jokirannassa rytisi ja paukkui korkeintaan minuutin ajan.

- Joelta tuli tosi rankka vesisade aivan seinämänä ja myös tuuli oli kova. Kuistilla alkoi tavarat liikehtiä. Sitten oli pieni tauko ja sen jälkeen alkoi kovempi myräkkä.Tuntui, että katto lähtee pään päältä ja seinät irti talosta, hän kertoo.

Pariskunta on keskiviikkopäivän siivonnut trombin jälkiä.

Tuntui, että katto lähtee pään päältä ja seinät irti talosta.

Katri Mäenpää

- Tässä ollaan kaadettu yksi puu, koska myrsky katkoi lähes kaikki oksat toiselta puolelta. Se jäi niin ruman ja paljaan näköiseksi. Toisen puun myrsky runnoi vinoon. Pitää kokeilla, saako sitä suoristettua. Muita vahinkoja meille ei tullut, mutta roskaa sitäkin enemmän. Olemme tänä aamuna keränneet jo monta kottikärryllistä roskaa ja risuja pihalta, Raimo Mäenpää kuvaa.

Puut katkesivat kuin tulitikut

Naapurissa asuva Petri Marjeta sattui katsomaan ikkunasta, kun trombi iski.

- Pihan edustalla olevat koivut katkesivat kuin tulitikut. Oli hyvin lähellä, että trombi olisi päässyt vaurioittamaan talon kattoa, sillä tuuli nosti jo kattoliparetta ja katkoi tukipuut.

- Puut katkesivat kolmen metrin korkeudesta. Jos ne olisivat katkenneet juuresta, ne olisivat kaatuneet suoraan talon päälle, Marjeta sanoo.

Yksi kaatunut puu vaurioitti pihalla seisonutta autoa.

Naapurillakin katkesi kolme puuta ja maali lähti talon seinästä. Eipä tarvitse rapata.

Petri Marjeta

-Peili meni rikki ja lommoja tuli autoon. Onneksi ei sen suurempaa.

Myös Marjeta kertoo, että mitään vastaavaa hän ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt.

- Tuuli oli kova jo aikaisemminkin, mutta se nousi ihan silmänräpäyksessä. Trombi raivosi hyvin paikallisesti, noin sadan metrin alueella. Naapurillakin katkesi kolme puuta ja maali lähti talon seinästä. Eipä tarvitse rapata, Marjeta naurahtaa.