Joptekille liki 15 miljoonan jättiurakat Oasis 3 -risteilijään Ranskaan

Lieksalainen komposiittivalmistaja Joptek kertoo jo toisen iloisen uutisen parin kuukauden sisällä. Yritys toimittaa 2 000 lattiaelementtiä kylpyhuoneisiin sekä noin 2 100 hyttiovea ja parvekemoduulia Ranskassa rakennettavan loistoristeilijän sisä- ja ulkoalueille. Toukokuussa yritys kertoi suuresta junien vaunuelementti-tilauksesta.

Toimitusjohtaja Aku Lampola sanoo, että alan kilpailu on kireää. Kuva: YLE / Janne Ahjopalo

Lieksalainen komposiittivalmistaja Joptek Oy on saanut jo toisen suurtilauksen parin kuukauden sisällä.

Yritys on tehnyt suurkaupat Ranskassa rakennettavan Oasis 3 -loistoristeilijän sisustuselementeistä. Urakan arvo on liki 15 miljoonaa euroa.

Yritys on solminut kaupan STX Europe Ranskan kanssa Oasis 3 -risteilijään tulevien kylpyhuonelattioiden ja parvekkeiden valmistamisesta.

Joptek toimittaa 2 000 lattiaelementtiä kylpyhuoneisiin sekä noin 2 100 hyttiovea ja parvekemoduulia laivan sisä- ja ulkoalueille. Malliparvekkeet valmistetaan tänä syksynä ja varsinaiset sarjatoimitukset alkavat vuoden 2014 puolessa välissä.

Laiva rakennetaan Saint-Nazairen telakalla Ranskassa ja se tulee liikennöimään Karibian merellä, se valmistuu vuoden 2016 aikana.

Kauppa on Joptekin historian suurin yksittäinen tilaus.  Joptekin tuotantolaitos työllistää Lieksassa noin 80 ihmistä.

Toimitusjohtaja Aku Lampola kertoo, että tilaus on samalla merkittävä avaus eurooppalaisille markkinoille.

- Kaupan voittaminen on osoitus yrityksemme ammattitaidosta ja asiakkaan luottamuksesta, sillä Ranskan markkinoille ei ole helppo päästä.