1. yle.fi
  2. Uutiset

Taide puhuttelee kaikkia aisteja

Aineen taidemuseo on kehittänyt elämystuotteen, jonka nauttimisessa tehdään paitsi näköhavaintoja, käytetään myös kuulo- ja makuaistia. Kuuloa kysytään syventävän opastuksen aikana ja makuaisti pääsee vuoroon opastuksen jälkeen tarjottavan teemaleivoksen kanssa.

taidemuseot
Amanuenssi Virpi Kanniainen ja Akseli Gallen-Kallelan Bil-Bol vuodelta 1907.
Yle

Aineen Taidemuseo tarjoaa tänä kesänä entistä elämyksellisempiä tapoja lähestyä taidetta. Heinäkuussa jokaisena torstaina järjestetään kello 14 alkava teemallinen opastuskierros, jossa paneudutaan tarkemmin esillä olevaan perusnäyttelyyn.

Ensimmäisellä kierroksella keskitytään suomalaisen taiteen kulta-ajalta peräisin oleviin Aineen taidemuseon klassikoihin. Kulta-aikaan liittyy läheisesti myös Akseli Gallen-Kallelan autoliike Bil-Bolille suunnittelema mainos, joka on esillä Aineen näyttelyssä. Vuonna 1907 tehty juliste on modernisoitu versio kalevalaista neidonryöstöä esittävästä maalauksesta. Myös se kuuluu Gallen-Kallelan töihin.

Muut teemat käsittelevät pohjoisesta taiteessa annettua kuvaa (11.7.) , eroottisia naistutkielmia (18.7.) sekä taiteessa käytettäviä moninaisia materiaaleja (25.7.).

- Me Aineen taidemuseolla kannamme huolta myös herkutteluhetkistä. Sen vuoksi kahvilamme on kehittänyt teemaopastuspäiville oman leivoksen, kertoo amanuenssi Virpi Kanniainen.

Lue seuraavaksi