1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjällä pidätettiin oppositiota edustava pormestari - syytöksiä lahjuksista

Pidätetty Jaroslavlin kaupungin pormestari on Venäjän isojen kaupunkien pormestareista ainoa, joka edustaa oppositiota. Hän kiistää syytökset miljoonalahjuksista.

Ulkomaat

Venäjällä on pidätetty Jaroslavlin kaupungin pormestari Jevgeni Urlashov lahjusepäilyjen vuoksi. Urlashov on Venäjän isojen kaupunkien pormestareista ainoa, joka edustaa oppositiota.

Urlashov ja kolme hänen alaistaan pidätettiin epäiltynä 14 miljoonan ruplan eli noin 325 000 euron lahjusten ottamisesta urakoitsijalta, jonka nimeä poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Poliisin mukaan heidän epäillään ottaneen urakoitsijalta kaikkiaan 45 miljoonan ruplan eli noin miljoonan euron lahjukset.

Poliisi kertoo löytäneensä kotietsinnässä Urlashovin asunnosta 20 miljoonaa ruplaa. Rahaa on löytynyt myös naapuriasunnosta sekä Urlashovin edustajan toimistosta, uutistoimisto RIA Novosti kertoo.

Urlashov on kiistänyt lahjussyytökset. Oppositioaktivistit ovat tuominneet pidätyksen. Itsekin korruptiosyytteen saanut korruption vastainen aktivisti Aleksei Navalny epäilee, että Urlashov on otettu kohteeksi, koska hän on organisoinut hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen vastaisia paikallisia puolueita.

Urlashov oli Yhtenäisen Venäjän jäsen vuosina 2008 - 2011, mutta siirtyi myöhemmin opposition riveihin. Viime vuoden huhtikuussa hän voitti selvästi Yhtyneen Venäjän ehdokkaan pormestarinvaaleissa.

Politiikan tutkijan Mihail Tulskyn mukaan Dmitri Medvedevin presidenttikaudella vuosina 2008 - 2012 Venäjällä siirrettiin virasta ja syytettiin rikoksista 50 pormestaria, jotka olivat päihittäneet Yhtyneen Venäjän ehdokkaat.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi