Uhkaava tilanne Sirkus Finlandian näytöksessä: nuorallakävelijän puujalka putosi lähelle yleisöä

Vaijeria kiristämään kavunnut taiteilija pudotti vahingossa muutaman kilon painoisen puujalan, joka silminnäkijähavaintojen mukaan putosi aivan areenan aition viereen, alle metrin päähän katsojista.

Kuva: Yle

Puujalka putosi noin kymmenen metrin korkeudesta lähelle yleisöaitiota Sirkus Finlandian esityksessä Lappeenrannassa keskiviikkoiltana.

Sirkus Finlandian kuuluttajan Timo Kulmakon mukaan tapaus on erittäin harvinainen. Hänen mukaansa suurta vaaraa ei kuitenkaan ollut.

Meillä on ollut liki 70 näytöstä takana ja tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista sattui.

Timo Kulmakko

- Kyseessä oli poikkeuksellinen tilanne. Vaijerilla työskennyt taiteilija lähti kiristämään vaijeria ja palatessaan takaisin hän oli jo ottanut seuraavaa esitystä varten tarkoitetun puujalan. Tullessaan omalle lähtöalustalle hän pudotti puujalan sirkusareenan reunaan, kertoo Kulmakko

Kolaus säikäytti osan yleisöä

Silminänkijöiden mukaan puujalka putosi alle metrin päähän katsojista. Kulmakko ei kuitenkaan pidä todennäköisenä sitä, että puujalka olisi osunut yleisöön.

- Se putosi selkeästi maneesin puolelle, josta on metri matkaa yleisöön. Puinen jalka on muutaman kilon painoinen ja siitä lähtenyt kolaus varmasti säikytti lähellä olleet.

Kulmakko painottaa tapauksen olleen poikkeuksellinen ja taiteilijan olevan ammattitaitoinen ja kokenut.

- Meillä on ollut liki 70 näytöstä takana ja tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista sattui. Kyse oli siitä, että taiteilija lähti korjaamaan vaijeria. Hän ei ole aikaisemmin tällaista korjausta tehnyt ja sen seurauksena tämä tapahtui, Kulmakko sanoo.

Esitys jatkui parin ylimääräisen minuutin valmistelun jälkeen normaalisti.

Korjattu 4.7.2013 klo 11.03 trapetsitaiteilija nuorallakävelijäksi