Moottoripyöräkerho hoivasi pesästä pudonnutta haukanpoikasta

Tamperelainen tuulihaukanpoikanen on parin päivän aikana saanut ruokansa komealta saattueelta: pesästä pudonnutta poikasta ruokittiin kokonaisen moottoripyöräkerhon voimin. Torstaina pelastuslaitos nosti hyvin syöneen "Unton" takaisin vanhan paloaseman piipussa sijaitsevaan pesään.

Kotimaa
Tuulihaukka syö lihaa miehen kädellä
Tamperelaisen moottoripyöräkerho Broken Wheels MC:n jäsenet ruokkivat pesästään pudonnutta tuulihaukanpoikasta naudanpaistilla ja kanalla. Lopulta pelastuslaitoksen tikasauto nosti Untoksi nimetyn poikasen takaisin kotipesään torstaina 4. heinäkuuta.Jani Numento

Tampereen Lielahden tehdasalueella sijaitseva vanhan paloaseman torni on kelvannut tämän kesän näköalayksiöksi tuulihaukkapariskunnalle ja sen poikasille. Komeiden näkymien kääntöpuolena on kymmenmetrisen tornin turvattomuus; heinäkuun alkupäivinä liian uteliaasti alas kurkistellut poikanen putosi pesästä ja päätyi keskelle aavaa asfalttipihaa.

Seikkailijan onneksi pihassa sijaitsevat moottoripyöräkerho Broken Wheels MC:n tallit, ja tamperelaismotoristit sattuvat olemaan eläinystävällistä väkeä.

- Olimme jo aiemmin katselleet aikuisten tuulihaukkojen lentelevän tornin yllä, ja pari päivää sitten huomasimme yksinäisen poikasen kyhjöttävän keskellä pihaa. Nostimme sen syrjemmälle turvaan, ettei se jäisi auton alle, kertoo Pete Pitkänen Broken Wheels MC:stä.

Puunoksa ei kelvannut

Keskiviikkona poikanen nostettiin puuhun, mutta se hyppäsi heti alas. Loikan jälkeen se siirrettiin turvalliseen paikkaan tallien seinustalle, ja motoristit lähtivät yksissä tuumin etsimään linnulle ruokaa.

- Ruokimme sitä naudanpaistilla ja kanalla. Ruoka maistui linnulle hyvin, ja se söi kiltisti kädestä. Parhaimmillaan porukkaa saapui lintua ruokkimaan seitsemällä moottoripyörällä ja parilla autollakin, Pitkänen nauraa poikasen saamaa huomiota.

Parhaimmillaan porukkaa saapui lintua ruokkimaan seitsemällä moottoripyörällä ja parilla autollakin.

Pete Pitkänen

Lintu tuntui Pitkäsen mukaan voivan hyvin, sillä ruokahalun lisäksi myös ruoansulatus pelasi normaalisti.

- Laitoimme vettä tarjolle tallin ovien pieleen, ja poikanen kävi heti tekemässä tarpeensa altaaseen.

Paloautolla takaisin kotiin

Torstaina Lielahteen saapuivat motoristien lisäksi eläinsuojeluvalvoja ja pelastuslaitos. Jos linnun ruokintasaattue olikin ollut komea, ei sen kotiinpaluukulkupelissäkään ollut valittamista: Tampereen keskuspaloasemalta saatiin tarpeeksi korkea tikasauto, jonka avulla kaksi palomiestä nosti poikasen takaisin kotipesään.

Broken Wheeliläisten "Untoksi" nimeämä poikanen ehti ennen nostourakkaa paljastua lähemmissä tutkimuksissa tytöksi, mutta Pete Pitkäsen mukaan nimi jäi ennalleen.

- Kyllä me sitä Untoksi sanomme. Nyt vain tarkkailemme, tuleeko se uudelleen alas. Poikaporukassa päätimme, että kyllä haukka pitää hengissä pitää.