Heinolaan kosiskellaan venäläisiä terveysturisteja

Entisen Reumasairaalan tiloihin saapuu ensi syksynä ensimmäiset terveysturistit. Finnomed-niminen yritys on vuokrannut nykyisen Valolinnan alueelta tiloja, joissa venäläisille turisteille tarjotaan hotelliasutusta ja terveyspalveluja.

Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Heinolan entisen Reumasairaalan tiloissa aletaan tarjota terveyspalveluja venäläisille turisteille.

Finnomed-niminen yritys on vuokrannut kesäkuussa Reumasairaalan eli nykyisen Valolinnan alueelta yhteensä 5 000 neliötä tiloja, jotka jakautuvat hotellirennukseen ja fysioterapiarakennukseen.

Alueella toimiva yksityinen klinikka on sitoutunut tarjoamaan leikkaustoimenpiteitä ja muita terveyspalveluja Finnomedin venäläisille asiakkaille. Finnomed Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Rintanen kertoi, että venäläisille tarjotaan muun muassa ortopedisia toimenpiteitä.

Ensimmäiset terveysturistit saapuvat Heinolaan ensi syksynä.

- Meillä on hyvä maine luotettavana palvelun tuottajana erityisesti terveyspuolella. Yritämme omien kontaktiemme kautta laajentaa tätä näkyvyyttä Venäjällä, ja saada sitä kautta lisää asiakkaita, kertoo Finnomed Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Rintanen.

Finnomedilla on entuudestaan hyvät kontaktit Venäjälle. Moskovaan on rekrytoitu Finnomedin lääkäreitä, jotka kirjoittavat lähetteitä hoitoon ja kuntoutukseen Heinolaan.

Heinolan terveyspalveluja aiotaan markkinoida venäläiselle keskiluokalle ja esimerkiksi työporukoille.