Hyppää sisältöön

Apajan vesivuotojen syitä selvitetään yhä – vuotopaikkoja on useita

Vettä on valunut Kuopion uuden kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen tiloihin tämän viikon rankkasateiden aikana. Rakennuttajakonsultti selvittää ja korjaa vuotopaikkoja.

Kuva: Antti Karhunen / Yle

Kuopion torinalaisen kauppakeskus Apajan vesivuotojen syitä selvitetään edelleen.

Kauppakäytävän ja uudistuneen pysäköintilaitoksen tiloihin on valunut huomattavia määriä vettä viime päivien rankkasateiden aikana.

Rakennuttajakonsultti Pöyry on havainnut kauppakeskuksessa ja uudessa toriparkissa useampia vuotopaikkoja. Pöyry on jo ryhtynyt toimiin vuotojen korjaamiseksi, mutta vielä ei ole täysin selvinnyt, mistä vuodot johtuvat.

Kauppakeskus Apajaan on vuotanut vettä uuden lasipaviljongin seinän kautta sekä ilmeisesti myös kauppakeskus Sektorista ja Carlsonin rakennuksesta. Lisäksi toriparkin uudelle puolelle on vuotanut vettä Anttilan rakennuksen kautta.

Kuopion Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Pääkkö sanoo, että vesivuodoista ei ole kuitenkaan aiheutunut merkittävää vahinkoa kauppakeskuksen toiminnalle.

Kuopion Pysäkönti Oy aikoo hakea korvauksia vesiongelmista. Asia etenee kuitenkin vasta sen jälkeen kun vuotojen syy on selvitetty. Pääurakoitsija on Skanska mutta, mutta rakennuskonsultoinnista on vastannut Pöyry.