Mikkelin musiikkijuhlilla hyvä menestys

Mikkelin Musiikkijuhlien tämänkesäinen yleisömäärä on nousemassa yli neljän tuhannen. Lipunmyynnissä on saavutettu budjettitavoite.

kulttuuri

Etenkin kapellimestari Valeri Gergijevin johtamat konsertit on myyty lähes täyteen. Solistikonsertit eivä ole olleet yhtä suosittuja, mutta kaiken kaikkiaan lipunmyynti on vastannut odotuksia, kertoo tuottaja Jari Hokkanen. Mikkelin Musiikkijuhlat alkoivat viikko sitten.

Jäljellä on vielä yksi yleisöluento ja kolme konserttia. Tänä iltana Mariinski -teatterin sinfoniaorkesterin solistina Mikaelissa soittaa pianisti Olli Mustonen. Orkesteri esiintyy myös lauantaina. Sunnuntaina Moskovan solistit -yhtye viettää orkesterin 20-vuotisjuhlaa Ristiinan kirkossa Johannes Brahmsin ja Max Bruchin sävelin. Johtajana ja solistina on alttoviulisti Juri Bashmet.

Mikkelin musiikkijuhlien yleisö muodostuu suurelta osin Mikkelin seudulla lomailevista, joista moni on entinen mikkeliläinen. Muutenkin yleisöä tulee paljon Etelä-Suomesta, arvioi tuottaja Jari Hokkanen. Kansainvälistä yleisöä tuovat muun muassa moniin maihin perustetut "Mariinskin ystävät" -seurat. Useat kantavieraat ovat ensin tulleet Valeri Gergijevin ja Mariinskin orkesterin perässä, mutta sitten ihastuneet nimen omaan Mikkelin juhliin ja seutuun, Hokkanen kertoo.