SM-Viestit tuovat huippujuoksijoita Joensuuhun - majoituspaikat kortilla

Launtaina ja sunnuntaina Joensuun keskuskentällä juostaan SM-Viestit. Radalla nähdään muun muassa Jukka Keskisalo, Jonathan Åstrand ja Niclas Sandells. Kesätapahtumien ja urheilukisojen vuoksi majoituspaikat ovat kortilla. Osa kisoihin tulijoista joutuu yöpymään naapurimaakunnissa.

urheilu
Joensuun Katajan juoksijat vaihtavat kapulaa.
Anu Rummukainen / Yle

Joensuun keskuskentällä juostaan ensimmäinen SM-Viestien lähtö lauantaina klo 10. Ilmoittautuneita joukkueita on 510 kappaletta. Juoksijalistassa nimiä on yli 1500.

- Lähtöjä on 6 minuutin välein. Esimerkiksi 15-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrin alkuerissä juoksee 45. Siitä voi saada käsityksen lähtöjen määrästä, kuvailee Joensuun Katajan toiminnanjohtaja Tomi Pyylampi.

Viime vuoteen verrattuna juoksijamäärä on kasvanut hieman. Pyylampi kertoo seuran olevan siitä hiukan ihmeissään, mutta tyytyväinen tilanteesta:

- Eritoten ihan juniorisarjoja on paljon. Kertoisiko se, että jopa yleisurheilu on nousussa.

Kertoisiko se, että jopa yleisurheilu on nousussa.

Tomi Pyylampi

Joensuun majoituskapasiteetti on tiukilla, sillä viikonloppuna on muitakin kesätapahtumia ja lisäksi Vuokatin suunnistuksen MM-kisat tuovat kaupunkiin majoittujia kauempaakin.

- Olen kuullut, että viesteihin tulijat joutuvat yöpymään jopa Varkaudessa. Voi olla joku yöpyy vieläkin kauempana, Pyylampi sanoo.

Joensuun keskuskentällä nähdään viikonloppuna Suomen huippujuoksijoita. Radalla nähdään muun muassa Jonathan Åstrand, Niclas Sandells ja aktiiviuransa lopettanut Jukka Keskisalo.

Yle televisioi SM-viestit TV2:lla.