Samsungilta luvassa pettymyksiä täynnä oleva ennätystulos - Galaxyn vedon pelätään hiipuvan

Samsungin Galaxy S4:n menestystä rasittavat korkeat markkinointikulut ja kuluttajien epäröinti. Samsungin tulostahti huolestuttaa, vaikka yhtiön voitto kasvoi huhti-kesäkuussa 47 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

talous
Samsung Galaxy S4 -älypuhelin.
Samsung Galaxy S4 -älypuhelimen myynti huolestuttaa sijoittajia.Will Oliver / AFP

Elektroniikkajätti, älypuhelimien markkinajohtaja Samsung on tehnyt huhti-kesäkuussa ennätyksellisen tuloksen. Ennätyksestä huolimatta tulos oli kuitenkin pettymys, koska matkapuhelinalaa seuraavat analyytikot olivat odottaneet Samsungilta vielä kovempaa tulosta. Lisäksi sijoittajia huolestuttaa se, myykö Samsungin kärkituote Galaxy S4 -älypuhelin niin hyvin kuin on toiveissa.

Samsungin Galaxy S4:n menestystä rasittavat korkeat markkinointikulut ja kuluttajien epäröinti. Monet miettivät, onko puhelin liian kallis hankinta. Monissa kehittyneissä maissa matkapuhelinmarkkinat alkavat myös olla siinä pisteessä, että uusien puhelimien on vaikea saavuttaa jalansijaa, analyytikot arvioivat.

Huhti-kesäkuussa Samsungin voitto oli alustavien tietojen mukaan 9,5 biljoonaa wonia eli noin 6,7 miljardia euroa. Markkinoilla Samsungin voiton oli odotettu olevan 10,2 biljoonaa wonia.

Samsungin voitto kasvoi huhti-kesäkuussa 47 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja kahdeksan prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Samsung julkistaa tarkempia tietoja huhti-kesäkuun tuloksestaan heinäkuun lopulla.

Lähteet: AP, AFP