Winwindin saneerausohjelma jätetty käräjäoikeuteen

Yrityssaneeraukseen helmikuussa hakeutuneen tuulivoimayhtiö Winwindin yrityssaneerausohjelma on jätetty tällä viikolla. Asianajotoimisto Bützow sai jo toistamiseen lisäaikaa ohjelman jättämiselle Espoon käräjäoikeudelta.

Kotimaa
Winwindin Haminan tehdas ulkoa
YLE / Anna Huittinen

Asianajotoimisto Bützow on saanut valmiiksi tuulivoimayhtiö Winwindin yrityssaneerausohjelman. Espoon käräjäoikeudesta kerrotaan, että saneerausohjelma jätettiin keskiviikkona. Aikaa saneerausohjelman jättämiselle oli annettu perjantaihin asti.

Asianajotoimisto sai jo toisen kerran lisäaikaa saneerausohjelman toimittamiselle. Alun perin ohjelma piti toimittaa käräjäoikeudelle jo 28. kesäkuuta.

Haminassa toimiva Winwind hakeutui yrityssaneeraukseen helmikuussa. Saneerausohjelman selvittäjän Harri Tolppasen mukaan Winwindin velkojat ottavat kantaa saneerausohjelman sisältöön 16. elokuuta mennessä. Tämän jälkeen saneerausohjelma siirtyy Espoon käräjäoikeuden arvioitavaksi. Tolppanen odottaa käräjäoikeuden tekevän päätöksensä nopeasti.

- Kuvittelisin kaikkien osallisten intresseissä olevan, että päätös tehtäisiin mahdollisimman pian, luultavasti elo-syyskuun vaihteessa, Tolppanen sanoo.

Yhtiön suurimpiin velkojiin kuuluu Haminan kaupungin kiinteistöyhtiö Hailikari.

Konkurssi vastaan saneeraus

Tolppanen ei ota kantaasiihen, miten saneerausehdotuksen käräjäoikeudessa käy. Hän muistuttaa, että velkojilla on omat intressinsä.

Konkurssi on kuolema, saneeraus on elämän jatkuminen, mutta elämän jatkumisessa on riskinsä.

Harri Tolppanen

- Asia on edennyt siinä mielessä positiivisesti, että saneerausohjelma on jätetty, aina sitä ei tällaisissa prosesseissa edes tehdä. Nyt ehdotus on velkojien mielipiteen varassa. Velkojat sanovat, näkevätkö järkevämpänä yrityssaneerauksen, vai suoran konkurssin. Uskoisin, että tämän asian ympäriltä löytyy molempia mielipiteitä, Tolppanen sanoo.

Konkurssissa yhtiön toiminta lakkaa täysin, henkilökunta irtisanotaan ja yhtiön omaisuus realisoidaan. Saneerauksessa taas velkojilla on vielä uskoa yritykseen:

- Silloin velkojat uskovat, että he saavat suuremman osan saatavistaan takaisin kuin konkurssissa, vaikkakin pidemmän ajan kuluessa. Siinä tapauksessa liiketoiminnankin on oltava kannattavaa. Yksinkertaistaen; konkurssi on kuolema, saneeraus on elämän jatkuminen, mutta elämän jatkumisessa on riskinsä.