1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Wroom, wroom, polkuauton värillä on väliä!

Lasten liikennepuisto Lappeenrannassa on ilahduttanut pieniä polkuautoilijoita jo 70-luvun alusta saakka. Vieläkin puisto on erittäin suosittu.

Kotimaan uutiset
Lappeenrannan liikennepuisto
Yle / Heli Mälkiä

- No se kolmio tarkoittaa, että seis! Ja tuo nuoli tarkoittaa, että käänny tuonne suuntaan, kertoo noin viisivuotias polkuautoilija.

Lapset tuntuvat tietävän ainakin melkein oikein, mitä ihan oikealta näyttävät liikennemerkit tarkoittavat.

Tunnelma puistossa on leppoisa kesäisenä perjantaipäivänä. Puistossa selvästi viihtyvät lasten lisäksi myös aikuiset, jotka joko istuskelevat ja katselevat liikennettä tai sitten ovat kävelijöinä mukana.

Ruuhkaa riittää puistoliikenteessäkin  

Kerran törmäsin ja suusta tuli verta, mutta pitää ajaa varovasti, ettei johonkin törmää.

Sinisen auto kuljettaja

Lappeenrannan liikennepuistossa on ajeltu jo 70-luvun alusta ja vieläkin puisto on erittäin suosittu. Pikkukuskeja on puiston ajotiet täynnä ja jonossa vuoroaan odottaa uusia kuskeja.

- Vuoroja vaihdetaan 10 minuutin välein, kertoo puiston ohjaaja Sanna Viisainen ja viheltää pilliin.

Jotkut lapset käyvät puistossa päivittäin.

- Täällä on vakiolapsia, jotka ovat joka päivä yhdeksältä kysymässä, että joko pääsee ajamaan, sanoo Viisainen.

Säännöt on, mutta välillä hurjastellaan

Ehdoton sääntö puistossa on, ettei hurjastella saa. Pienen sinisen polkuauton kuski kuitenkin paljastaa, että kerran hän hurjasteli.

- Kerran törmäsin ja suusta tuli verta, mutta pitää ajaa varovasti, ettei johonkin törmää.

Yleensä lapset noudattavat puiston sääntöjä hyvin, vaikka isommille lapsille saakin muistutella, ettei saa kaahailla. Puisto-ohjaaja Viisainen neuvoo vähän väliä pikkukuskeja liikenteessä.

- Joskus joudun sanomaan esimerkiksi, jos joku ajaa väärällä kaistalla.

Punainen, sininen, punainen, sininen, oranssi

Autoja jonottavat lapset

Autojen väreillä on väliä

Lappeenrannan liikennepuistossa on hyvä valikoima erilaisia autoja; isoja isommille kuskeille ja pieniä pienemmille. Myös väreissä löytyy punaisia, sinisiä, harmaita, turkooseja ja yksi oranssi.

Isoissa punaisissa autoissa on säädettävä penkki, joten sitä voidaan muuttaa kuskin koon mukaan. Kuitenkin suurin kriteeri tuntuu lapsilla olevan selkeästi auton väri.

- Punainen, sininen, punainen, sininen, oranssi, vastaavat jonossa olevat lapset nopeasti, kun kysyn millaisella autolla he haluavat ajaa.

Lasten liikennepuisto sijaitsee Lappeenrannan keskustan tuntumassa. Se on kaikille maksuton ja avoinna 3.6. - 30.8.2013 maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 18.00 sekä 6.7. - 3.8.2013 myös lauantaisin klo 11.00 - 16.30. Tiistaipäivät on ensisijaisesti varattu lasten päiväkotien ja perhepäivähoidon käyttöön. Autoilla ajaminen on sallittu vain alle 12-vuotiaille lapsille.

Lue seuraavaksi