Kokkolan Meripuistossa jyrisee ilman ukkosta

Kokkolalaisvoimin synnytetty rockfestivaali Manifest kokoaa raskaan rockin ja heavyn ystävät Kokkolan Meripuistoon perjantaina ja lauantaina. Pelko sadesäästä näytti väistyvän ja järjestäjäkolmikko saattoi huokaista helpotuksesta. Sää kun on tärkeä mahdollistaja ulkoilmafestivaaleilla.

kulttuuri
Nicumo tekee soundcheckiä esiintymislavalla
Kalle Niskala / Yle

- Säätiedotusta on tullut vilkuiltua ahkerasti, myöntää tapahtumajärjestäjä Kim Rintala. Sateiden todennäköisyys näytti festivaaliaikana pieneltä. Aurinkoa odotetaan.

Kaunis ilma tapaa houkutella varsinkin oman alueen väen liikkeelle. Konserttiin lähtemisestä päätetään viime hetkellä, jos ilma näyttää hyvältä.

Kauempaa tulevat ovat usein ostaneet lippunsa ennakkoon. Näin olivat tehneet Helmi Lind ja Tiina Ryynänen, joista toinen oli jo torstaina saapunut Meripuistoon Tampereelta ja toinen Vantaalta.

Kuvassa Tiina Ryynänen ja Helmi Lind istumassa makuupussien päällä
Tiina Ryynänen ja Helmi Lind.Heini Holopainen / Yle

Kokkolaan tytöt toi The 69 Eyes, jonka perässä kaksikko on matkannut pitkin kesää. Viikon päästä fanitus vie tytöt Viroon.

Raskas ohjelmisto

Kim Rintala ja kaksi muuta kokkolalaismiestä päätti noin vuosi sitten, että Kokkolaan tarvitaan edesmenneen Kokkola Rockin tilalle uusi tapahtuma. Koska kolmikko itse pitää raskaasta rockista, ohjelmisto hahmottui sen mukaan.

- Meidän ymmärtääksemme Keski-Pohjanmaalla on paljon tämän musiikkityylin faneja. Me itsekin kuuntelemme tämän tyyppistä musiikkia, joten valinta tuntui luonnolliselta. Kyllä me luotamme tähän. Tästä tulee hyvä, toteaa Kim Rintala luottavaisena.

Kyllä me luotamme tähän. Tästä tulee hyvä.

Kim Rintala

Perjantaina Meripuiston Kahdelle lavalle nousevat kotimaisen rockin nimistä muun muassa Amorphis, The 69 Eyes, Viikate, Carnal Demise. Lauantaina esiintyvät muun muassa Michael Monroe, Klamydia, Kotiteollisuus ja Mokoma. Koko festivaalin aloittaa perjantaina ylivieskalaisyhtye Nicumo.

Kovat yleisötavoitteet

Perjantaina ennakkolipunmyynnin sulkeuduttua lippuja oli myyty arvioiden mukaan vajaat 3000 kappaletta. Tapahtumaan odotetaan jopa 7-8000 kuulijaa.

Miten kolme kokkolalaista miestä musiikkibisneksen ulkopuolelta uskaltaa ottaa taloudellisen riskin ja järjestää musiikkifestivaalin paikkakunnalla, jossa edeltäjä (Kokkola Rock) ei kannattanut? Kim Rintalan mukaan avainsanat ovat Meripuisto ja kattaus.

Kokkolan Meripuisto on yksi Suomen hienoimpia festarialueita ainakin omasta mielestä.

Kim Rintala

- Kokkolan Meripuisto on yksi Suomen hienoimpia festarialueita ainakin omasta mielestä. Ja onhan meillä mahtavia nimiä täällä, Amorphis ja Michael Monroe esimerkiksi. Kyllä näiden täytyy vetää ihmisiä.

Jos kaikki sujuu hyvin, raskas rokki jyrähtää Meripuistosta tulevinakin vuosina, lupaa Rintala.