Eukonkannon 18. MM-kisat pingotaan Sonkajärvellä

Eukonkantotapahtuma on järjestetty Savossa jo 20 vuoden ajan. Reilut 250 metriä pitkällä kilpailuradalla kilpailee tänään osallistujia kymmenestä eri maasta.

Muun muassa Mikko Hurskainen ja Terhi Ryhänen osallistuivat Eukonkannon MM-kisojen joukkuekisaan Sonkajärvellä 6. heinäkuuta 2013. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lauantaina järjestetään 18. eukonkannon MM-kisat Pohjois-Savossa Sonkajärvellä. Sekä MM-sarjassa että ikämiessarjassa mitellään iltapäivällä kello 15 alkaen.

Kilpailurata on 253,5 metriä pitkä, ja se on osittain hiekka- ja sorapintainen vesiesteellä varustettuna. Kisan sääntöjen mukaan kannettavan naisen täytyy olla iältään yli 17-vuotias. Kannettavalla pitää olla painoa vähintään 49 kiloa.

Tänä vuonna eukonkannon MM-kisoissa mittelee noin 200 kilpailijaa kymmenestä eri maasta. Kisoihin  on tulossa kilpailijoita muun muassa Yhdysvalloista, Australiasta, Brittein saarilta, Virosta, Venäjältä, Saksasta ja Etelä-Koreasta.

Tapahtuma kokoaa vuosittain paikalle yli 6 500 kävijää.

Eukonkannon kisassa on osallistujia myös ikämiessarjassa. Ikämiessarjassa kantajan on oltava 40-vuotias tai sitä vanhempi, mutta säännöt ovat muuten samat kuin eukonkannon MM-kisoissa.

Sonkajärven Eukonkantotapahtuma on järjestetty 20 vuoden ajan.