Onnettomuus ilotulituksessa USA:ssa, kymmeniä loukkaantui

Katselijat joutuivat paniikkiin, kun raketit räjähtivät heidän joukossaan. Neljä ihmistä sai vakavia vammoja, 35 loukkaantui lievästi.

Yhdysvalloissa lähellä Los Angelesia 39 ihmistä on loukkaantunut itsenäisyyspäivän ilotulitusnäytoksessä.

Lava, jolta ilotulitusraketit ammuttiin, keikahti kesken näytöstä, jolloin raketit sytyttivät toisensa ja sinkoutuivat katsojien joukkoon. Juhlapaikalle Simi Valleyn laaksoon oli kokoontunut 8 000–10 000 ihmistä.

Osa loukkaantuneista sai palovammoja, ja osa loukkaantui rakettien osista. Muutamia jäi jalkoihin, kun väkijoukko joutui paniikkiin. Neljän loukkaantuneen vammat ovat vakavia, mutta heillä ei ole hengenvaaraa.

–  Kuului hirmuinen pamaus, ja ihmiset lähtivät juoksemaan. Osa piiloutui pensaisiin. Jotkut kirkuivat, kertoo silminnäkijä Los Angeles Times -lehdessä.

Viranomaisten mukaan raketit, joiden oli määrä valaista taivasta 25 minuutin ajan, räjähtivät viidessä minuutissa ja osa laukesi aivan katselijoiden jaloissa.

Poliisin pommiryhmä on varmistanut, ettei alueella enää ole räjähdysvaaraa, ja turman syytä on alettu tutkia. Viranomaisten mukaan kyseessä näyttää olleen silkka onnettomuus, joten rikostutkintaa asiasta ei ole aloitettu.