Britannian kuninkaallisen vauvan sukupuusta löytyi kaivosmiehiä, kadunlakaisijoita ja Dracula

Tulevaa kuningatarta tai kuningasta odottelevat sukututkijat ovat löytäneet hänen sukupuustaan odotetusti niin Euroopan siniverisiä kuin Pohjois-Englannin työläisiä. Yllätyksiäkin haaviin kuitenkin osui.

Prinssi William (vas.), herttuatar Catherine ja prinssi Harry Lontoossa 4. heinäkuuta. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannian sukututkijat ovat valmistautuneet tulevan kruununperillisen syntymään tutkimalla sekä hänen isänsä prinssi Williamin että äitinsä Catherinen sukujuuria. Yksi yllätyksistä oli yhteys Draculana tunnettuun romanialaiseen hallitsijaan Vlad Seivästäjään.

Isänsä puolelta pikkuprinssi tai -prinsessa on kiinteästi eurooppalaisten Gotha-kuninkaallisten sukua. Samaa verta virtaa muun muassa Ruotsin, Tanskan ja Espanjan kuningashuoneissa. Britanniassa sukunimi oli Saxe-Coburg-Gotha, kunnes ensimmäinen maailmansota sai perheen muuttamaan sen vähemmän saksalaiselta kalskahtavaksi Windsoriksi.

Catherinen eli Katen puolelta pienokainen saa aimo tujauksen myös työväenluokkaista verta. Sukujuuret vievät Pohjois-Englannin työläiskaupunkeihin, joissa suvun jäsenet hankkivat elantonsa kaivosmiehinä, piikoina ja leipureina, kunnes joku heistä lähti lakaisemaan Lontoon katuja.

Sukututkijoiden haaviin osui myös mies nimeltä Arthur Lupton, joka aikoinaan opetti englantia saksalaiselle kirjailijalle Johann Wolfgang von Goethelle.

Profeetta Muhammed oli suurin yllätys

Kuninkaallisen pienokaisen isän sukujuuret ulottuvat muun muassa 1400-luvun Romaniaan ja itseensä Vlad Seivästäjään, joka tunnettiin myös Draculana ja innoitti vampyyritarinoihin.

Ranskassa sukujuuret haarovat niin, että samaa verta kuin prinssi Williamissa oli myös muun muassa entisessä presidentissä François Mitterrandissa. Yhdysvalloista sukupuuhun kuuluu muun muassa maan ensimmäinen presidentti George Washington.

Suurin yllätys kuitenkin oli yhteys vuonna 1100-luvulla kuolleeseen Kastiljan kuninkaaseen Alfonso VI:een, jonka neljäs vaimo Zaida oli roomalaiskatoliseksi kääntynyt muslimiprinsessa. Hänen kerrotaan olleen profeetta Muhammedin jälkeläinen.