1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lastenklinikalla lainehtii - ukkosryöpyt kastelleet useita kiinteistöjä

Yle Uutisten tietojen mukaan Lastenklinikalla on jouduttu vetämään sähkölaitteita seinästä veden valtaessa lattioita. Jätehuoltoyhtiöiden puhelimet ovat soineet tiheään - apua on hälytetty liikkeisiin, kerrostaloihin ja pysäköintihalleihin.

Kotimaan uutiset
Lastenklinikka Helsingissä 6. heinäkuuta 2013.
Tyhjilleen jäävän Lastenklinikan tiloihin on suunnitteilla muun muassa plastiikkakirurgiaa.Juha Vuohelainen / Yle

Helsingin Lastenklinikka on kastunut pahoin lauantain rajuissa sadekuuroissa. Yle Uutisten tietojen mukaan sähkölaitteita olisi jouduttu sulkemaan, koska vettä on tiloissa niin paljon.

Jätehuoltoyhtiö Hurrikaanit vahvistaa, että se tilattiin iltapäivällä Lastenklinikalle hätiin. Vettä on tullut ainakin kellariin, pukuhuoneisiin ja teknisiin tiloihin.

- Vettä oli laajalla alueella lätäköinä, arviolta 300 neliön alalla, kertoo paikalla ollut Sami Paimio Hurrikaanit-huoltoyhtiöstä.

Pahimmillaan sadevettä oli Paimion arvion mukaan puolisen metriä, kun viemäriverkosto ei jaksanut vetää.

Yle Uutiset ei tavoittanut ketään Lastenklinikan tai Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin edustajaa kommentoimaan vesivahinkoa. Lastenklinikan huono kunto on yleisesti tiedossa, ja uuden rakentamiseksi kerätään yksityistä rahaa.

Rankat ukkoskuurot toivat vesitulvan myös useisiin muihin kiinteistöihin. Hurrikaanit-yhtiö on kuivannut vesivuotoa muun muassa ABC-huoltamolla Mannerheimintiellä sekä kerrostalojen kellareita.

Loka-Vetoa ovat lisäksi työllistäneet lukuisat vesivahingot parkkihalleissa. Kuivauskeikat ovat vieneet ympäri Helsinkiä ja Espoota.

- Vettä on ollut pahimmillaan 10-20 senttiä, kuvailee Jani Finerus Loka-Vedosta.

Pelastuslaitosta vaatineita tehtäviä on ollut lauantaina ainakin Helsingin ydinkeskustan kauppakeskus Forumissa ja Espoon Tapiolan Stockmannilla. Forumissa lainehti varastokerros, Stockmannilla pysäköintihallin hissialue.

Lue seuraavaksi