Karvahaalariin sonnustautuminen takaa kymmeniä haleja

Eläinasusta aiheutuva hiki on pieni hinta, kun vastineeksi saa tiiviin harrastajaporukan - ja läheisyyttä. Fantasiatapahtuman olentojen joukossa hiiviskeli turreja.

kulttuuri
Eläinpukuisia henkilöitä Finncon-tapahtumassa.
Osa turriyhteisöstä valmistaa eläinasuja. Nämä harrastajat kutsuvat itseään fursuittaajiksi.

Furryksi tai suomalaisittain turriksi kutsutussa alakulttuurissa fanitetaan eläinhahmoja, joilla on inhimillisiä piirteitä. Harrastukseen liittyy muun muassa kuvataidetta, sarjakuvia ja kirjallisuutta. Osa turriyhteisöstä valmistaa eläinasuja, joissa henkilöt käyskentelevät esimerkiksi yleisötapahtumissa. Nämä eläinasuilijat kutsuvat itseään fursuittaajiksi.

- Tämä sopii samaan geeniperheeseen animen ja mangan kanssa. Missäpä muualla näkyisi söpöjä koulutyttöjä kissankorvilla ja pienillä hännillä. Furryt ovat siitä askel eläimellisempään suuntaan, turkulainen fursuittaaja Mikko kuvailee.

Mikon oma perhe oli alkanut suhtautua turriuteen myötämielisemmin heidän kuultuaan, että harrastus on edennyt Suomessakin yhdistystoiminnaksi asti.

Muutamat furryt ilahduttivat kävijöitä tieteis- ja fantasiakulttuurin Finncon-tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla.

- Törmäsin erääseen tuttuuni sarjakuvapiireistä. Hän oli asustani oikein mielissään, mikä tosin saattaa johtua siitä, että hän on koiraihmisiä, Mikko hymähtää.