Neljä loukkaantui Pamplonan härkäjuoksun avauspäivänä - video

Vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Vuosittain kymmenet ihmiset loukkaantuvat yhdeksänpäiväisen juhlan härkäjuoksuissa.

Ulkomaat
Miehet juoksevat härkien kanssa Pamplonassa.

Useat tuhannet uskaliaat ovat osallistuneet Pamplonassa sunnuntaina alkaneeseen yhdeksänpäiväiseen San Fermín -juhlaan, johon kuuluvat päivittäiset härkäjuoksut, adrenaliini ja öiden läpi jatkuva juhlinta.

Avauspäivän härkäjuoksu vaati neljä loukkaantunutta, mutta kenenkään vammat eivät ole vakavia.

Tuhannet perinteiseen valkoiseen asuun ja punaiseen kaulahuiviin sonnustautuneet juhlijat osoittivat suosiotaan, kun juhlien lähtölaukaus kajahti Pamplonan kapungintalon parvekkeelta.

Juhlan aloitus myöhästyi parikymmentä minuuttia, kun naamioituneet miehet laskivat valtavan Baskimaan lipun kaupungintalon peitoksi. Poliisit leikkasivat lippua kannattelevat metalliköydet, jolloin lähtölaukaus voitiin ampua. Tapaus on hyvin poikkeuksellinen, sillä koskaan aikaisemmin ei San Fermín -juhlan aloitus ole myöhästynyt.

Pamplonan härkäjuoksun osallistujat juoksevat kuuden härän edellä 800 metrin matkan pitkin vanhankaupungin kujia. Niin eläimet kuin ihmisetkin usein kompastelevat ja kaatuvat mukulakivikaduilla. Myöhemmin iltapäivällä härät tapetaan härkätaisteluissa, ja niiden lihaa on tarjolla kaupungin hienoimmissa ravintoloissa.

Vuosittain kymmenet ihmiset loukkaantuvat aamuisin järjestettävissä härkäjuoksuissa. Viime vuonna loukkaantui yhteensä 38 ihmistä.

Lähteet: AP, AFP