1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rääkkylä

Onnistunut Rääkkylän Kihaus

Rääkkylän Kihaus Folk - festivaali on ylittänyt yleisötavoitteensa. Kihaukseen myytiin 2600 pääsylippua, mikä on sata enemmän kuin mitä järjestäjät odottivat. Kävijämäärä on samalla nykymuotoisen, kaksipäiväisen Kihauksen yleisöennätys.

Lauantain yksi kohokohta oli, kun Värttinä saapui Rääkkylään vuosien tauon jälkeen esiintymään täpötäydelle salille ja lunasti reilusti odotukset. Yhtye oli liekeissä kotiyleisön edessä, ja lisää pontta antoi varmasti katsomossa istunut ”vanhojen värttinäläisten” joukko. Puolitoistatuntinen konsertti oli läpileikkaus yhtyeen 30-vuotiselta taipaleelta ja yleisöä hemmoteltiin niin vanhoilla hiteillä, kuten Miinan laulu ja Kylä vuotti uutta kuuta, kuin uusimman Utu-levyn kappaleillakin.

Konsertin yhteydessä Värttinä sai tunnustuksen kotikunnan hyväksi tekemästään työstä, kun Rääkkylä- seura jakoi perinteikkään kunniaheinämies-maininnan Sari ja Mari Kaasiselle sekä koko Värttinä-yhtyeelle.

- Rääkkylän kunnalla on suuri merkitys myös Värttinälle, kertoi Värttinän ainoa alkuperäisjäsen Mari Kaasinen Kihaus Folkin tiedotustilaisuudessa lauantaina.

- Värttinä on edelleen rääkkyläläinen yhtye, ja näin tulee aina olemaan.