Kotimaiset esiintyjät vetävät Rotuaarille

Rotuaari Piknik järjestetään Oulun ydinkeskustassa jo 14. kertaa. Neljän päivän aikana lavalle nousee kotimaisia eturivin esiintyjiä.

kulttuuri
J. Karjalainen esiintyi Ruisrockissa Turussa 7. heinäkuuta 2013.
J. Karjalainen esiintyi Ruisrockissa Turussa 7. heinäkuuta 2013. Mikko Stig / Lehtikuva

Pääsylippujen ennakkomyynti on käynyt vilkkaana. lippuja on myyty yli 700, mikä lupaa Piknikin kävijätavoitten täyttyvän. Keskiviikkona 10. heinäkuuta kävelykatu Rotuaarilla esiintyvät PMMP, ISmo Alanko ja Samuli Putro. Suurinta kiinnostusta on ennakkoon herättänyt lauantai, jolloin lavalle nousevat Kaija Koo, Laura Närhi ja J.Karjalainen, joka on tehnyt paluun keikkaelämään.

Promoottori Ilpo Sulkala on tyytyväinen esiintyjälistaan ja ennakkomyyntiin.

- On tulossa erinomainen piknikvuosi. Sääkin lupaa hyvää. Lauantaille on jäljelle vain pari sataa lippua, joten se tulee olemaan loppuunmyyty. Muutkin päivät ovat myyneet erittäin hyvin, Sulkala hyrisee tyytyväisyyttään.

Lauantain suosio ei yllätä pitkää alalla toiminutta alan yrittäjää.

Karjalaisen paluu lavoille ja Kaija Koo jytisee kunnolla

Ilpo Sulkala

-Karjalaisen paluu lavoille ja Kaija Koo jytisee kunnolla, on se vaan kova mimmi, Sulkala jatkaa.

Piknik toimii parhaiten kävelykadulla

Vuonna 2011 esiintymislava oli Oulun torilla. Kävelykadun remontin takia torille rakennettiin esiintymispaikka, joka kärsi muun muassa kovasta tuulesta ja viemäriongelmista. Rakennelmat jouduttiin madaltamaan ja yleisö ei ottanut paikkaa omakseen. Piknik palasi keskelle kaupunkia viime kesänä ja kokemukset osoittavat festivaalin kuuluvan kävelykatu Rotuuarille.

Mikä sitten on suosion salaisuus?

- Hyvät artistit, maamme parhaat. Sijainti, eli helppo paikka tulla ja mennä. Keskikaupungin puutarhajuhla , johon laitetaan vähän parempaa päälle ja tullaan tapaamaan muualla asuvia entisiä oululaisia. Myös paikan helppous ravintoloineen ja hotellikin on ihan vieressä, näistä se kiinnostavuus koostuu, promoottori Ilpo Sulkala summaa Rotuaari Piknikin suosiota.