1. yle.fi
  2. Uutiset

Raahen Laivakankaan kultakaivos hakee yrityssaneeraukseen

Viime vuoden alusta toiminut kaivos on tuottanut tappiota koko ajan. Nyt kaivokselle etsitään uutta omistajaa tai yhteistyökumppania.

talous
Raahen kultakaivosalue Laivakankaalla
Yle

Ruotsalainen kaivosyhtiö Nordic Mines ilmoitti maanantaina yrityssaneerauksesta, joka koskee sekä emoyhtiötä että kaikkia aktiivisia konserniyhtiöitä. Suomalaisen tytäryhtiön Nordic Mines Oy:n Raahen kultakaivoksen toiminta on ollut yhtiön mukaan alusta lähtien tappiollista. Raahen kultakaivoksella aloitetaan myös yt-neuvottelut.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on löytää Raahen Laivakankaan kaivokselle mahdollinen uusi omistaja tai yhteistyökumppani. Vuoden 2012 alusta toiminut Laivakankaan kaivos on tuottanut alusta saakka tappiota.

Tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä kaivos tuotti 343 kiloa kultaa, joka ei ole yhtiön mukaan riittävästi, vaikka määrä onkin korkein kaivoksen toiminnan käynnistymisen jälkeen. Alhainen tuotanto johtuu yhtiön mukaan ennen kaikkea jatkuvasta alhaisesta kultapitoisuudesta.

Kaivoksen toimintaa on vaikeuttanut myös kullan maailmanmarkkinahinnan lasku.

Laivakankaan kultakaivoksella aloitetaan myös Nordic Mines Oy:n mukaan yhteistoimintaneuvottelut. Raahen kultakaivos työllistää yli sata henkilöä.

Nordic Mines aikoo julkaista täydellisen toisen vuosineljänneksen raporttinsa torstaina.

Lue seuraavaksi