Punkin kummitäti esiintyy täpötäysille saleille Tampereella ja Helsingissä

Patti Smithillä on Helsingissä ja Tampereella yhteensä kolme keikkaa. Sunnuntain Musiikkitalon keikka on jo kerännyt runsaasti kehuja.

Kuva: Live Nation

Patti Smith kehui, yleisö kehui, järjestäjä kehui. Punk-legendan lisäkeikka sunnuntaina Helsingissä oli promoottori Johan Hollsténin mukaan loistava. Maanantaina Smith esiintyy Tampere-talossa ja tiistaina vielä toiseen otteeseen Helsingin Musiikkitalossa.

Alun perin Patti Smithin piti esiintyä vain kaksi kertaa, mutta liput varattiin loppuun hyvin nopeasti. Pienen väännön jälkeen saatiin lopulta lisäkeikka sunnuntaille. Hyvällä tuurilla keikoille voi vielä saada hajalippuja, arvelee Live Nation Finlandin tiedottaja Maritta Kettunen.

Tampereen keikalle lippuja ei kannata kuitenkaan enää havitella. Liput myytiin ennätysvauhdilla, sanoo Tampere-talon yhteyspäällikkö Katja Jokinen Tampere-talolta.

- Kyllä se on loppuunmyyty.

Patti Smith kehuu niin yleisöä kuin Musiikkitaloa

Patti Smith viettää keikkojen välisen ajan Helsingissä. Aiemmalla vierailulla Helsingin Juhlaviikoilla Smith kuvasi paljon polaroid-kamerallaan. Harrastus on tosin hieman vaikeutunut, sillä filmiä ei tahdo enää löytyä, sanoo promoottori Johan Hollstén.

Kaiken kaikkiaan Smith on ns. helppo artisti. Suurempaa vaivaa ei järjestäjälle koidu ja tähän mennessä Smith on ollut erittäin tyytyväinen.

- Hän on aina myönteinen ihminen. Hän kehui kovasti sekä yleisöä, Musiikkitaloa ja kaikkea.

Viiden vuosikymmenen artisti

Punk-musiikin kummitätinä tunnettu Patti Smith julkaisi klassikkolevynsä Horses jo vuonna 1975. 80- ja 90-luvuilla hän oli välillä pitkään poissa julkisuudesta, mutta on taas palannut konserttilavoille.

Uusimman levynsä Smith julkaisi viime kesänä. Hän on työskennellyt musiikin lisäksi myös muun muassa kirjoittamisen ja ihmisoikeuksien parissa.