Merivoimat juhlii vuosipäiväänsä Kotkassa

Juhlallisuudet alkavat tiistaiaamuna lipunnostolla ja paraatikatselmuksella Kotkan Kantasatamassa. Näyttelyalueella voi tutustua muun muassa merivoimien kalustoon. Yleisö pääsee tutustumaan myös merivoimien aluksiin.

Kotimaa
Miinalaiva Pohjanmaa
Miinalaiva PohjanmaaYle

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä Kotkassa tiistaina. Juhlallisuudet alkavat aamulla klo 8 juhlallisella lipunnostolla ja paraatikatselmuksella Kotkan kantasatamassa, joita myös yleisö pääsee seuraamaan.

Vuosipäivän paraatikatselmusta komentaa merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Juha Vauhkonen ja paraatikatselmuksen suorittaa merivoimien komentaja, kontra-amiraali Veli-Jukka Pennala. Kenttähartauden pitää sotilaspastori Henri Kivijärvi.

Kello 9 avataan näyttelyalue, jossa yleisölle esitellään merivoimien kalustoa. Näyttelyssä on mukana muun muassa sukeltajakalustoa sekä taistelusukeltajasimulaattori, ohjuslavettiauto, rannikkotutka, rannikko-ohjus ja erilaisia ajoneuvoja.

Yleisöllä on mahdollista päästä tutustumaan merivoimien aluksiin. Vuosipäivässä ovat mukana miinantorjunta-alus Katanpää, miinalaiva Pohjanmaa, miinalautta Pyhäranta, ohjusveneet Naantali ja Tornio sekä lisäksi Sinisen Reservin aluksia. Yleisöllä on mahdollisuus myös päästä veneajelullle merivoimien kuljetusveneellä.

Alukset ovat avoinna yleisölle kello 9-11.30 ja kello 12.30-16.00. Miinalautta Pyhärannan yleisöesittely päättyy iltapäivällä jo kello 14 ja miinalaiva Pohjanmaa on puolestaan yleisölle avoinna klo 10-11.30 ja klo 12.30-14. Lisäksi iltapäivällä kello 13 näyttelyalueella pääsee kuuntelemaan Laivaston soittokuntaa.