Hyppää sisältöön

Netta Skog vaihtaa hevin hetkeksi Tangoon

Nummi-Pusulalainen Netta Skog osallistuu torstaina Tangomarkkinoilla naisten finaaliin. Hevipiireistä haitaristina tunnettu finalisti haluaa innostaa nuoria tangon tahtiin.

Tangomarkkinat ovat muuttaneet perinteistä ilmettään nuorekkaampaan ja yllätyksellisempään suuntaan. Eräs esimerkki tästä on iskelmä- ja tangomaailman ulkopuolelta tulevat kilpailijat. Lohjan Nummi-Pusulassa asuva 22-vuotias Netta Skog otti haasteen vastaan ja hyppäsi kertaheitolla festarilavoilta tangon rytmeihin.

- Haluan olla monipuolinen ja näyttää, että vaikka on soittanut hevibändissä, niin samalla voi tehdä myös toisen ääripään musiikkia. Ihmisiä ei pitäisi liikaa lokeroida mihinkään tiettyyn genreen, sanoo Skog.

Skog on aiemmin esiintynyt hevibändi Turisaksen haitaristina muun muassa Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Osallistumisellaan tangomarkkinoille Skog haluaa tutustuttaa nykynuorisoa tangon maailmaan.

- Minä lähdin osaksi mukaan sen takia,  että minä saisin nuoret innostumaan tangosta sekä näyttää hevikansalle, että tämäkin on siistiä ja tästäkin voi tehdä monipuolista.

Tangohulina pitää kiireisenä

Tango on Skogille uusi tuttavuus ja kilpailijan alkuviikko onkin ollut täynnä tiivistä valmistautumista.

- Olen aina tiennyt, että tangomarkkinat on iso juttu, mutta tässä on aika paljon tullut uusia juttuja. Kivaa on kuitenkin ollut ja hyvillä mielillä lähdetään Seinäjoelle.

Ensimmäisenä tavoitteena finalistilla on itsensä voittaminen, mutta pyörii mielessä se haviteltu kruunukin.

Haluaisin tuoda hevimetallia myös tangoon    

Netta Skog

- Eiköhän se kaikilla ole mielessä siellä, mutta saa nähdä miten käy. Ensimmäisenä lähden kuitenkin haastamaan itseni. Haluan onnistua omassa laulussani ja näyttää, mitä osaan.

Kruunu ei syrjäytä rakasta haitaria

Skog on valmistautunut tangomylläkkään lepäämällä ja treenaamalla. Odotukset ovat korkealla, vaikka yleisö on hevikansaan tottuneelle neitoselle uutta.

- Tiedän kyllä, että siellä tulee olemaan aika erilaista verrattuna siihen, mihin olen tottunut. Nyt pitää vain asennoitua sillä lailla, että nämä ihmiset eivät varmaan ala yleisössä pomppimaan festarikatsojien tapaan.

Vaikka kultainen kruunu viikon päätteeksi komeilisi Skogin päässä, ei heviura ole kokonaan taakse jäänyttä elämää.

- Haitari ei ikinä lennä nurkkaa, vaan se pysyy tuossa vierellä aina. Jos mitenkään vain mahdollisuus suodaan, niin haluaisin tulevaisuudessa tuoda sitä hevimetallia myös tangoon.    

.
.