Lounais-Suomessa muuta maata parempi hukkumistilasto

Satakunnassa ei ole tänä vuonna hukkunut yhtään ihmistä. Varsinais-Suomessa hukkumiskuolemia on tältä vuodelta kaksi. Koko maassa lämmin kesäkuu heijastui uidessa hukkuneiden suureen määrään.

hukkuminen
Pelastusmiehiä rannalla
Erkki Alho / Yle

Viisaasti vesillä 2013 -kiertue rantautui maanantaina Porin Kirjurinluotoon. Vesiturvallisuuskampanjakiertue kysyy: Mitä sinun mustasta laatikosta kuuluisi?

- Hukkuneet ovat harvemmin kertomassa, mitä oikein tapahtui. Tällä kysymyksellä halutaan selvittää, mitkä syyt hukkumiseen johtavat, kertoo Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton koulutussuunnittelija Anne Hiltunen.

Tämän vuoden hukkumistilastot ovat viime vuotta hieman paremmat. Tähän mennessä Suomessa on hukkunut 45 ihmistä, kun viime vuonna vastaava lukema oli 46.

- Ikinä ei hukkumistilasto ole hyvä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, vaikka kelit ovat olleet viime vuotta paremmat, Hiltunen toteaa.

Lounais-Suomessa vähän hukkumiskuolemia

Varsinais-Suomessa on tänä vuonna hukkunut kaksi ihmistä ja Satakunnassa tilasto näyttää puhdasta nollaa. Hiltunen kehuu lounaissuomalaista veneilykulttuuria.

- Täällä se on aika paljon parempi kuin Itä-Suomessa, jossa mennään savolaistyyppisillä veneillä ilman pelastusliivejä.

Tänä vuonna Suomessa hukkuneista 45:stä henkilöstä miehiä on 38 ja naisia seitsemän.

- Miehet viettää enemmän vapaa-aikaa veden äärellä. Miehillä myös asenne vesiturvallisuuteen on välinpitämättömämpi, Hiltunen miettii.