Iron Sky:n jatko-osa sai rahoitusta

Tekijät pyrkivät fanirahoituksella turvaamaan täyden hallinnan elokuvan sisällöstä.

elokuvat

Viime vuonna julkaistu suomalaiselokuva Iron Sky on saamassa jatko-osan.

Tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures on onnistunut keräämään joukkorahoituksella runsaat 115 000 euroa jatko-osan kehittämiseen. Iron Sky The Coming Race -nimeä kantavan elokuvahankkeen rahoituskampanja kesti 57 päivää.

- Olihan rypistys, mutta ylpeänä voin sanoa, että saimme tavoitteen saavutettua. Saimme jälleen huomata, että joukkorahoitus on täyttä työtä, jokaisen dollarin eteen saa painaa hommia niska limassa, sanoo elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola

Tuotantoyhtiön mukaan myös jatko-osan kehittely on suurilta osin fanirahoitteista.

- Ensimmäisessä vaiheessa tarkoituksena on kirjoittaa elokuvalle käsikirjoitus ja kuvata neljän minuutin promovideo. Näiden kanssa tuottaja lähtee keräämään lisärahoitusta varsinaiseen tuotantoon, jossa yhteisörahoitus tulee jälleen näyttelemään merkittävää roolia, kertoo tuottaja Tero Kaukomaa.

Kaukomaan mukaan tekijät pyrkivät siihen, että elokuvan levityssopimus tehtäisiin vasta elokuvan valmistuttua.

Iron Sky:n jatko-osan kuvauksia kaavaillaan vuodelle 2015. Näyttelijävalinnoista on kerrottu, että Udo Kier ja Stephanie Paul palaavat rooleihinsa tarinassa, joka näillä näkymin vie maapallon onttoon keskipisteeseen.

- Paljon komediallista inspiraatiota on haettu mahtipontisista megaelokuvista, jotka pyrkivät pureutumaan ihmiskunnan syntyyn, Vuorensola sanoo.