1. yle.fi
  2. Uutiset

Nimensä vaihtaneen Foughanthinen tuomio aleni hovissa

Hovioikeus on alentanut Nikita Bergenströmin (ent. Fouganthine ja ent. Valjakkala) tuomiota. Bergenström tuomittiin vuosi sitten Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksi vuodeksi vankeuteen muun muassa kahdesta pahoinpitelystä ja tuhotyöstä.

Kotimaan uutiset
Nikita Fouganthine
YLE

Viime kesänä Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden vankeusrangaistuksen tuomitun Nikita Bergenströmin tuomiota on lievennetty. Hovioikeus alensi tuomion vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Bergenström velvoitetaan myös korvaamaan valtiolle vastaajan avustajakulut sekä hovioikeuden todistelukustannukset.

Annettuun tuomioon johti tuhotyö, kaksi pahoinpitelyä, rattijuopumus sekä kulkuneuvon kuljettaminen ilman ajo-oikeutta.

Ei aihetta tuomion koventamisen

Käräjäoikeudessa syyttäjä vaati, että Nikita Bergenström tuomiota määrättäessä huomioidaan Bergenström aiempi rikostausta tuomiota koventavana perusteena. Hovioikeus katsoi toisin. Rikoslain mukaan tekoja koventaa aikaisempi rikostausta samankaltaisista rikoksista sekä piittaamattomuus lain kielloista. Hovioikeuden mukaan Bergenströmiä ei ole aikaisemmin tuomittu tuhotyöstä eikä pahoinpitelystä.

Fouganthine sytytti tulipalon Vallilan kiinteistöt Oy:n omistamassa huoneistossa Päijänteentiellä toukokuussa 2011. Kerrostaloasunto oli hänen avovaimonsa nimissä. Puutalossa oli palon syttymishetkellä myös muita asukkaita.

Hovioikeuden mukaan tulipaloon johtaneet teot eivät osoittaneet harkintaa tai piittaamattomuutta, vaan olivat pikemminkin Bergenströmin valitsema keino ratkaista riita avovaimonsa kanssa.

Rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen ajo-oikeudetta Bergenström puolestaan on tuomittu aikaisemmin, mutta rikosten välillä kulunut aika ei hovioikeuden mukaan anna syytä tuomion koventamiseen.

Lue seuraavaksi