1. yle.fi
  2. Uutiset

Syksyllä meikataan mustat vaseliinisilmät

Suomalainen meikkitaiteilija luo uraansa Yhdysvalloissa maailmanluokan tähtien parissa. Syksyllä hän meikkaa asiakkailleen mustat vaseliinisilmät ja tulipunaiset mattahuulet.

Ylen aamu
Meikkitaiteilija Riku Campo.
Meikkitaiteilija Riku Campon välityksellä pääsimme vilkaisemaan Hollywoodon kulissien taakse.

Meikkitaiteilija Riku Campolle oli alusta asti selvää, että hän halusi tehdä uraa maailmalla. Hän päätyi Ateenan ja Milanon kautta Los Angelesiin 2000-luvun alussa.

- Meni pari vuotta ennen kuin sain asiakkaita. Los Angelesissa kilpailu on kovaa, sillä sinne tulee alan ammattilaisia ympäri maailmaa, Campo kertoo alkutaipaleestaan Yhdysvalloissa.

Nykyisin Campo työskentelee maailmanluokan tähtien kanssa. Hän on meikannut huippumalleja ja -näyttelijöitä suurten naistenlehtien kuten Voguen, Ellen sekä Marie Clairen kansi- ja muotikuviin. Itse meikkaustilanne megaluokan tähden kanssa voi olla hyvin sekasortoinen. Näyttelijät puhuvat kännykässä tai jopa imettävät lastaan meikkauksen lomassa.

- Anne Hathawayn kanssa oli ihan hullu kokemus. Hän oli kolme tuntia myöhässä ja valokuva oli kuusi tuntia myöhässä. Meikkauksessa voi olla mukana näyttelijän agentti, manageri, äiti, sisko tai lapset, Campo kertoo.

Ensi syksynä Campo ottaa meikkiinsä vaikutteita grungesta.

- Eli mustat vaseliinisilmät, mutta toisaalta on tulossa myös hyvin klassinen, hyvin, hyvin punainen mattahuulimeikki.

Ihonhoidossa taas käytetään orgaanisempia tuotteita. Campon mukaan hänen asiakkaansa haluavat käyttää tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän lisäaineita.

- Ihmiset todellakin lukevat mitä niissä purkeissa on, eli kaikki lisäaineet pois, hän toteaa.

Lue seuraavaksi