Kotkassa paloi päiväkoti - lapsille uudet hoitopaikat tiedossa

Korvaavien hoitopaikkojen järjestämistä Kolmikulman lapsille helpottaa se, että iso osa lapsista oli palaamassa hoitoon vasta elokuun lopulla ja syyskuun alusta.

Kotimaa
Talo palaa ja sitä sammutetaan
Maija Tuunila / Yle

Kotkassa Kolmikulman päiväkoti tuhoutui käyttökelvottomaksi tiistaina aamuyöllä alkaneessa tulipalossa. Päiväkoti oli heinäkuun ajan kesätauolla.

Karhulan päivähoitoalueen esimiehen Eeva Korhosen mukaan päiväkodissa oli kirjoilla noin 35 lasta. Korhosen mukaan korvaavien hoitopaikkojen järjestämistä Kolmikulman lapsille helpottaa se, että iso osa lapsista oli palaamassa hoitoon vasta elokuun lopulla ja syyskuun alusta. Vain 12 lasta tarvitsee hoitopaikan heti elokuun alusta.

Vanhempien ei itse välttämättä tarvitse tehdä hoitopaikan suhteen mitään. Korhonen on jo aloittanut yhteydenotot niihin vanhempiin, joiden lapset tarvitsevat hoitopaikan jo elokuun alusta.

Korhonen kertoo, että Kolmikulman lapsille ja hoitohenkilöstölle järjestyy tilaa Käpylän päiväkodista ainakin elokuuksi, koska Käpylässä tällä hetkellä kirjoilla olevat lapset siirtyvät elokuun alussa avautuvaan Hovinpuiston päiväkotiin.

Kolmikulma oli upea rakennus ja pidetty hoitopaikka.

Eeva Korhonen

Elokuun puolella nähdään joudutaanko Kolmikulman lapsia sijoittamaan tilapäisesti myös Hovinpuistoon. Käpylän käyttöä nimittäin rajoittaa se, että Helilän päiväkodin lapsien on puolestaan suunniteltu siirtyvän remontin tieltä evakkoon Käpylään alkusyksyksi.

- Kun ilmastointiremontti valmistuu Helilässä lokakuussa, Käpylän päiväkoti vapautuu kokonaan Kolmikulman lasten käyttöön, Korhonen kertoo.

- Tilapalvelu todennäköisesti antaa sen meille käyttöön, jotta siellä voidaan jatkaa edelleen tilapäisesti päiväkotitoimintaan. Se jää sitten vielä nähtäväksi, millaisilla pysyvillä ratkaisuilla Kolmikulman hoitopaikat jatkossa korvataan, Korhonen jatkaa.

Korhosen mielestä Kolmikulman palo on iso menetys Kotkan kaupungille ja päivähoidolle.

- Kolmikulma oli upea rakennus ja pidetty hoitopaikka, Korhonen toteaa.