Studio Killers -yhtye piilottelee suomalaisjäsentään animaation taakse

Suomalaistaustainen animaatiobändi Studio Killers niittää mainetta maailmalla. Tanssimusiikkiyhtyeen taustalla on englantilais-tanskalais-suomalainen muusikkoryhmä. Animaatioyhtyeen visuaalisen ilmeen on suunnitellut suomalainen kuvataiteilija.

kulttuuri
Kuva Studio Killers -yhtyeen Ode to the Bouncer -videolta.
Studio Killersin Cherryn tavaramerkki on silmistä valuvat meikit.Warner Music

Studio Killers -yhtyeen virtuaalinen keulakuva on räväkkä Cherry. Rehevällä tytöllä on värikkäät hiukset sekä isot silmät, joista meikit valuvat pitkin poskia. Bändikaverit ovat Goldie Foxx ja Dyna Mink.

Studio Killersin taustalla on oikeasti englantilais-tanskalais-suomalainen ryhmä. Muusikot halusivat kuitenkin pysyä pois julkisuudesta. Keulakuvaksi löytyi suomalaisen kuvataiteilijan Eliza Jäppisen jo aiemmin luoma hahmo Cherry, joka on nyt esillä Helsingin taidemuseon Happy End? -näyttelyssä.

Kuvataiteilija Eliza Jäppisen töitä näyttelyssä.
Cherry-hahmo on esillä myös Helsingin taidemuseon Happy End? -näyttelyssä.Yle

Jäppinen kertoo, että musiikki herätti henkiin laihuuden ihannointia vastustavan hahmon.

- Kun kuulin Ode to the bouncer -kappaleen ensimmäisen kerran, siinä hän oli kaikessa komeudessaan hyllyvine rintoineen. Olin, että Cherry! Tuollainenhan sinä olet. Tuo on äänesi. En tiennyt, että olet poptähti!, Jäppinen nauraa.

Cherryn lauluääni kuulostaa The Crash -yhtyeestä tutun Teemu Brunilan ääneltä. Levy-yhtiöstä vastataan myhäillen, että hänen osuuttaan Studio Killersiin ei voida vahvistaa.

Listamenestykseen nettifanien avustuksella

Kuvataiteilija Eliza Jäppinen.
Kuvataiteilija Eliza Jäppinen on luonut Studio Killersin hahmot.Yle

Studio Killers on saanut jo listamenestystä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Yhtyeen debyyttialbumi nousi siellä kesäkuussa iTunesin Dance-listan ykköseksi. Levy nousi korkealle myös iTunesin varsinaisella albumilistalla. Suomessa radioissa on soinut kevään ja kesän aikana tiuhaan uusin kappaleJenny.

Virtuaalibändin suosio perustuu verkossa julkaistuihin musiikkivideoihin ja blogeihin.

- On hienoa, että olemme saaneet luotua läheisen faniyhteisön netissä. Olemme häkeltyneitä heidän omistautumisestaan. He välittävät meistä ja me heistä, sanoo Eliza Jäppinen.

Taipuuko animaatiobändi keikkalavalle?

Virtuaalibändit ovat menestyneet jo aiemminkin. Blur-yhtyeestä tutun Damon Albarnin Gorillaz-bändi menestyi listoilla 2000-luvun alussa. Bändi nähtiin myös esiintymislavoilla 3D-tekniikan ansiosta.

- Gorillaz teki sen jo niin hyvin ja se oli ennennäkemätöntä. Mutta minä pidän haasteista. Yritän pitää tämän jutun mahdollisimman aitona itselleni ja musiikille sekä sellaisena, että sitä on kiinnostavaa katsella, Jäppinen sanoo.

Myös Studio Killers haluaa tulevaisuudessa valloittaa maailman. Mutta nähdäänkö animaatiobändiä koskaan livenä? Kuvataiteilija Eliza Jäppinen kertoo, että Cherryn ja muiden hahmojen tuominen yleisön eteen on haastavaa.

- Cherryä on vaikea tuoda julkiseen tilaan. Se on kyllä tavoitteemme. Mutta kun teemme shown, sen pitää olla tajunnanräjäyttävää. Emme tee sitä, jollei se ole tarpeeksi hyvä.