Seurakunta ja vapaa-ajattelijat kinastelevat edelleen verkko-osoitteesta

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on esittänyt Viestintävirastolle oman vastineensa Vapaa-ajattelijain Liitto ry:n vaatimukseen peruuttaa seurakuntayhtymän vapaa-ajattelija.fi-verkkotunnus. Vapaa-ajattelijat eivät selvitystä purematta niele.

Kotimaa
Ikkunamaalaus, jossa kyyhky keskellä.
Petri Aaltonen / Yle

Kinastelu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Vapaa-ajattelijain Liiton välillä vapaa-ajattelija.fi-verkkotunnuksesta jatkuu. Vapaa-ajattelijat vaativat keväällä Viestintävirastoa peruuttamaan seurakuntayhtymälle myönnetyn verkko-osoitteen.

Seurakuntayhtymä on nyt esittänyt oman vastineensa Viestintävirastolle asiassa. Vastineessa seurakuntayhtymä kertoo, että vapaa-ajattelija.fi-tunnus varattiin vuoden 2012 alussa "positiivista uskonnonvapauskampanjaa varten".

Seurakuntayhtymä vetoaa vastineessaan esimerkiksi ensimmäiseen Korinttolaiskirjeeseen, jossa "puhutaan paljon vapaudesta kristityn näkökulmasta".

"Kristitty on kaikessa vapaa, mutta samalla ihmisen palvelija. Tätä on syvimmiltään vapaa ajattelu kristityn näkökulmasta", sanotaan teologi Kari Kanalan ja tiedotuspäällikkö Paula Heinon allekirjoittamassa vastineessa.

Vapaa-ajattelijat eivät sulata seurakuntayhtymän selvitystä

Vapaa-ajattelijat katsovat verkkotunnuksen olevan harhauttavan lähellä heidän omaa verkkotunnustaan vapaa-ajattelijat.fi. Seurakuntayhtymän selvityksessä tekemät viittaukset Raamattuun ja Korinttolaiskirjeeseen eivät riitä vapaa-ajattelijoille.

- 1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan" mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa puheenjohtaja Petri Karisma.

Omassa vastineessaan seurakuntayhtymän selvitykseen Vapaa-ajattelijain Liitto ry toteaa yhdistyksensä nimen olevan erittäin vakiintunut. Liitto otti nimensä käyttöön vuonna 1945. Liitto myös julkaisee Vapaa Ajattelija -lehteä.