Hämeenlinnan kesäteatteri pistää nippuun kesäteatterin klassikot

Viime kesänä Hämeenlinnan kesäteatteri meni vauhdilla läpi Shakespearen klassikot. Tällä kertaa Hämeenlinnassa on tarjolla suomalaisten kesäteatteriklassikoiden niputus. Teatteri lupaa paljastaa kesäteatteriperinteemme syvimmän olemuksen.

teatteritaide
Mira Taussi ja Marika Heiskanen, Osku Paappanen, Mikko Bredenberg, Tuukka Huttunen Hämeenlinnan kesäteatterissa näytelmässä Satoi tai paistoi – tiedän mitä teit viime kesäteatterissa.
Mira Taussi ja Marika Heiskanen, Osku Paappanen, Mikko Bredenberg, Tuukka Huttunen Hämeenlinnan kesäteatterissa näytelmässä Satoi tai paistoi – tiedän mitä teit viime kesäteatterissa.Esko Tuovinen / Hämeenlinnan kesäteatteri

Satoi tai paistoi – tiedän mitä teit viime kesäteatterissa -esityksestä vastaa tamperalainen Teatteri Siperia, joka on ryhmätyönä kirjoittanut ja työstänyt koosteen Hämeenlinnaan. Neljän näyttelijän esitys on vauhdikas show, missä roolivaatteet ja roolihenkilöt vaihtuvat kymmeniä kertoja tunnin ja viidenkymmenen minuutin aikana.

Vuosi sitten alkanut Hämeenlinnan kesäteatterin ja Teatteri Siperian yhteistyö jatkuu kavalkadilla, jossa on luvassa kattaus suosituimmista suomalaisista kesäteatteriklassikosta. Se saa ensi-iltansa ylihuomenna 11. heinäkuuta.

Neljä näyttelijää ja muusikko Oskari Paappanen - sekä kissa ja koira - lähtevät löytöretkelle Suomen suveen - ja poikkeavat samalla vähintään 30 kesäteatteriesityksessä paljastaen kansallisen kesäteatteriperinteemme syvimmän olemuksen.

Näytöksen aikana selviää mm. mitä tekee Työmiehen vaimo Tukkijoella, oliko Veera oikeasti kaunis, mikä saa murmelin puhisemaan ja miksei Jussi Vatanen lähde enää tulitikkuja lainaamaan.

Yhdelle näyttelijälle lankeaa kahden hahmon esittäminen ja molempien pitäisi olla estradilla dialogissa samaan aikaan. Näyttelijänelikko Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Mira Taussi saavat keskittyä pystyäkseen sisäistämään kullekin roolihahmolle oikean tunnetilan vaatteiden vaihdon lomassa.

On aivan turha ajella Suomea ristiin rastiin kun voi tulla Hämeenlinnan kesäteatteriin ja poimia jyvät akanoista, kehuu työryhmä.