Kuopion keskustaliikenne on hetken helpompi turistille kuin paikalliselle

Vanhastaan yksisuuntaisten katujen värittämä kaupunkiliikenne on nyt lähes kokonaan kaksisuuntainen. Poliisin mielestä autoilijat ovat selvinneet "totaalisesta muutoksesta" hyvin.

liikenne
Punainen auto siirttyy pois väärältä ajokaistalta.
Sakari Partanen / Yle

Autoilijat ovat selvinneet lähes puhtain paperein Kuopion keskustassa tehdyistä suurista liikennemuutoksista. Tämän viikon alussa Kuopion keskustassa muutettiin kaksi katuosuutta kaksisuuntaiseksi. Se on osa vuosia kestänyttä muutosta, jossa yksisuuntaisten katuosuuksien värittämä kaupunkiliikenne on muunnettu miltei kokonaan kaksisuuntaiseksi.

Maanantaista alkaen Haapaniemenkatu ja Puijonkatu muuttuivat kaksisuuntaiseksi aivan ydinkeskustassa välillä Asemakatu–Tulliportinkatu.

- Tämä on oppimisen paikka varsinkin niille, jotka ovat pidempään ajaneet entisillä järjestelyillä. Turistit varmaan osaavat ajaa, kun ei ole ennakkomielikuvia, ylikonstaapeli Juha Taskinen Pohjois-Savon poliisista sanoo.

Taskisen mukaan keskustan liikenne on "muuttunut totaalisesti", mutta autoilijat ovat selvinneet siitä hyvin. Läheltä piti -tilanteita kummempaa ei ole tiettävästi sattunut. Poliisin huomion on kiinnittänyt lähinnä ihmisten tapa pysäköidä vanhasta muistista risteyksen tuntumaan, aivan kuin katu olisi vielä yksisuuntainen.

- Silloin kuin ensimmäisiä kaksisuuntaistamisia aloitettiin keskustassa, tuli kolareita, mutta nyt on mennyt aika hyvin. Olisivatko kuopiolaiset jopa tottuneet näihin ja siten tavallista tarkempia? Hyvä niin, Taskinen päättää.

Aiemmin Kuopiossa on muutettu yksisuuntaisesta kaksisuuntaiseksi katuosuuksia ainakin Kauppakadulla, Tulliportinkadulla ja Minna Canthin kadulla. Muutos saa kiitoksia myös ylikonstaapeli Taskiselta.

- Se on liikenteen sujumisen kannalta varmasti hyvä ratkaisu ja nimenomaan ulkopaikkakuntalaisille.

Yksisuuntaisia katuosuuksia on Kuopion ydinkeskustassa vasemmalla ajavien iloksi vielä Vuorikadulla – lisäksi keskustan laitamilla saa ajaa vain yhteen suuntaan Asemakadulla ja Makasiinikadulla.