1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Lahden Yöt toi mukanaan nurmen ja aurinkotuolit

Tapahtumatuottaja Marko Riihelä on tyytyväinen Lahden linja-autoaseman ympäristöön ja sijaintiin. Pienellä sisustamisella paikasta tehdään viihtyisämpi.

Kuva: Meeri Niinistö / Yle

Lahden linja-autoasemalla käy tohina, kun Lahden Yöt muuttaa toriparkkityömaan alta uuteen ympäristöön.

- Täällä siirretään nurmikkoa! Asemalle tulee 500-600 neliötä siirtonurmea, jotta saadaan alue viihtyisämmäksi, kertoo tapahtumatuottaja Marko Riihelä.

Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan viihtyvyyteen. Nurmikkojen lisäksi alueelle raahataan satakunta aurinkotuolia.

- Jos sattuu aurinko paistamaan, niin voisi vähän chillaillakin, Riihelä tuumaa.

Eastway keskusteli Lahden kaupungin kanssa mahdollisista alueista. Satamassa haittana oli meluluvat ja Launeella syrjäinen sijainti. Riihelä on tyytyväinen linja-autoaseman ympäristöön ja sijaintiin.

Asemalle tulee 500-600 neliötä siirtonurmea, jotta saadaan alue viihtyisämmäksi.

Marko Riihelä

- Asvaltoidulla pihalla on kallistusta. Jos sattuu satamaan, niin vesi valuu pois eikä jää lillumaan. Täällä on puistoa ja vihreyttä ja Pikku-Veskussa voi käydä kävelyllä.

Uutta musiikkia ja toimivaksi todettua ysäriä

Viime vuonna 10-vuotisjuhliaan viettänyt Lahden Yöt teki kävijäennätyksen. Viime vuonna myytiin 13 000 lippua, ja sama määrä on tänä vuonna tavoitteena.

- Lipunmyynnissä mennään aika lailla samoissa.

Ysäri-ilta osoittautui viime vuonna menestykseksi. Hyvää ideaa ei ole heitetty menemään, vaan perjantaina jorataan jälleen 90-luvun tahtiin.

- Kyllä se vaan tuntuu toimivan. Kammobileet tulee olemaan, Riihelä naurahtaa.

Yö ja Popeda ovat olleet Lahden Öiden esiintymislistoilla vuosien ajan. Tänä vuonna sekä Popeda että Yö ovat olleet pois festareilta.

- Mitenhän lahtelaiset nyt pärjäävät? Ne ovat mainioita esiintyjiä, mutta välillä täytyy pitää välivuosia ja hakea uutta musiikkia.