1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sähköttömän ulkosaariston avuntarve kartoitetaan

Eri viranomaistahot ja Paraisten kaupungin edustajat kokoontuvat pohtimaan sähköttömän ulkosaariston tilannetta yhteiskokouksessa puoliltapäivin.

Kuva: Pia Ekholm / Yle

Paraisten kaupungin johtoryhmä, Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos ja Fortum kokoontuvat keskiviikkona kello 12 yhteiseen palaveriin pohtimaan sähköttä jääneen ulkosaariston avuntarvetta.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kontio kertoo, että pelastusviranomaisten johtoryhmä on arvioinut tilannetta jo aamupäivällä.

- Meitä kiinnostaa nyt lähinnä se saavatko ihmiset Utössä juomavettä, onko ihmisillä toimivia puhelinyhteyksiä ja toimiiko viranomaisverkko Virve siellä. On avoin kysymys myöskin se, että saavatko ihmiset esimerkiksi yhteyttä hätäkeskukseen onnettomuustilanteessa, Kontio luettelee.

Kohta vuorokausi sähköttä - tukitoimia tarvitaan

Kontio sanoo, että Fortum yksin kartoittaa sähköverkon toimintaa tilanteessa, mutta pelastuslaitos haluaa olla hyvin perillä siitä, missä mennään.  Tiedonkulku on Kontion mielestä ollut riittävän hyvää.

- Aikajännettä alkaa nyt vain jo olla sen verran, että nyt meilläkin herää jo kiinnostus sen suhteen, että millaisia tukitoimenpiteitä meiltä siellä tarvitaan. Esimerkiksi matkapuhelinverkkojen tukiasemien pitäisi toimia vaikka pienillä aggregaateilla, jotta ihmiset saavat meihin tarvittaessa yhteyden, Kontio sanoo.

Kontio sanoo, että aluepelastuslaitos lähettää pikaisesti oman aluksensa Utöhön.

- Viimeistään iltapäivällä esimerkiksi tukiasemien toiminta on varmistettua, lupaa Kontio.

Sähköt saadaan kytkettyä Fortumin ilmoituksen mukaan keskiviikkona n. klo 18, jolloin myös vedenjakelu saarella saadaan toimimaan normaalisti.

Pelastustoimeen ei ole tullut sähkökatkon aikana yhtään hätäpyyntöä ulkosaaristosta.