Heidi Pakarinen lähtee tangotaistoon kynnet teroitettuina

Lahtelainen Heidi Pakarinen lähtee Seinäjoen Tangomarkkinoille hakemaan itselleen tangokuningattaren kruunun, vaikka viime vuoden tippumisen jälkeen nainen päätti, että ei ikinä, koskaan, milloinkaan enää lähde kisaan mukaan. 13-vuotiaasta asti tangoheidiksi haluava Pakarinen kävi jo manikyyrissä, mutta vaatteet on vielä valitsematta.

musiikki
Heidi Pakarinen
Hannu Kinnunen / Yle

Kotikaupungissaan Lahdessa Heidi Pakarista kohdellaan jo tangokuningattarena. Ihmiset kannustavat ja taputtelevat selkään. Naisella itsellään on kuitenkin vielä jalat maassa.

- Ei tässä voi vielä kuningatar-olo olla, tekemistä on vielä vaikka kuinka paljon enkä halua lähteä leijumaan kuningatarsfäärissä. Jos kruunu tulee, olen totta kai onnellinen, mutta samana Heidinä lupaan pysyä.

Viime vuonna Pakarinen tippui juuri ennen fiinaalia tangokisasta. Menestys kisoissa on kuitenkin poikinut keikkatyötä ja keikkailu taas on vahvistanut halua tehdä työksi musiikkia.

- Tämä vuosi on kasvattanut musiikin vetovoimaa. Tämä on se juttu, mitä haluan päivätyökseni tehdä.

Laulajan ura on Pakarisen mukaan kiven alla, ja tangokruunu tulisi hyvään saumaan.

- Tangojuttu on minulle tosi rakas ja 13-vuotiaasta asti tämä rakkaus on minussa elänyt. Haluaisin, että minut miellettäisiin juuri tangoheidiksi.

"En ikinä, koskaan, milloinkaan enää kilpaile!"

Pakarinen taistelee kruunusta torstaina jo kolmatta kertaa Seinäjoella. Viime vuonnakellossa oli vielä aivan toinen ääni.

Haluaisin, että minut miellettäisiin juuri tangoheidiksi.

Heidi Pakarinen

- Tuumasin, että en ikinä, koskaan, milloinkaan enää kilpaile. Näin se naisen mieli muuttuu. Siihen vaikutti se, että tänä vuonna käydään sekä miesten että naisten sarja erikseen. Kyllä minä vielä kerran käyn, nainen hymyilee.

Keikkailu on kasvattanut Pakarisesta yhä vahvemman laulajan. Urheilijat pysyvät vireessä urheilemalla, laulajat laulamalla, vertaa Pakarinen.

- Varmuutta tulee lisää ja ääni muodostuu ja vahvistuu eri tavalla, kun sitä pääsee käyttämään. Jonkin verran olen vahvempi kuin viime vuonna.

Kynnet reilassa, vaatekriisi edessä

Torstaina Seinäjoella kruunataan tangokuningatar ja lauantaina tangokuningas. Kuningattarelle jää enemmän peliaikaa yksinään kruunun alla, Pakarinen miettii.

Tämän vuoden Tangomarkkinoilla on useita ensikertalaisia. Kisassa on taitavia kilpailijoita, mutta pahin vastus löytyy Lahdesta.

- Se taidan olla minä itse. Täytyy skarpata itsensä sellaiseen latinkiin, että pääsee päihittämään oman jännityksensä ja sen tilanteen.

Pari viikkoa sitten finalisteille arvottiin kisakappaleet. Pakarisen kohdalle onnetar lykkäsi laulun Rakastan, Rakastan, Rakastan.

- Se on oikein hyvä tango minulle.

Valmistautuminen alkaa olla loppusuoralla. Pakarinen saapui haastatteluun suoraan manikyyristä.

- Kynnetkin kuuluvat tähän touhuun ja on kiva lähteä, kun on kisakynnet. Vaateasia on myös tärkeä, mutta asu on vielä valitsematta. Kun pakkaan autoa, niin kyllä siellä aikamoinen garderoobi on mukana. Tämä loppuaika on sellaista pientä laittoa.