1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pia Kousa voitti Salmelan kuvataidekilpailun

Taidekeskus Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun on voittanut helsinkiläinen kuvataiteilija Pia Kousa (s. 1977).

Kulttuuri
Pia Kousa
Pia KousaTaidekeskus Salmela

Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja lisäksi taiteilijan teoksia tulee olemaan esillä ensi kesänä Salmelan näyttelyssä. Tuomariston perustelujen mukaan Kousan töissä vanha teknologia sekoittuu nykyaikaiseen kuvan toisintamisen menetelmiin. Tuloksena on kokonaisuus, joka liikkuu kaksi- ja kolmiulotteisuuden rajalla. Kousan teosten aiheena on usein luonto tai maisema, joka on esitetty siten, että teoksiin syntyy sadunomainen tunnelma. Salmelan näyttelyssä esillä olevat teokset Kousa on toteuttanut valokuvapohjaisin menetelmin. Kousa on valmistunut Kuvataideakatemiasta.

Lisäksi palkittiin 2 000 euron palkinnoilla Lidia Joki, Kemal Can ja Netta Tiitinen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat taidemuseo Kumun johtaja Anu Liivak, museonjohtaja, filosofian tohtori Johanna Vuolasto, filosofian tohtori Pauliina Laitinen-Laiho,taidemaalari Topi Ruotsalainen ja toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Kilpailuun osallistui 500 taiteilijaa, joiden joukosta tuomaristo valitsi kesän näyttelyyn 14 taiteilijaa. Kilpailuun osallistuvat taitelijat ovat iältään 20 - 37 -vuotiaita.