1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laskettelurinteet

Oulun Ruskotunturi valmistautuu laskettelukauteen

Muutaman kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevalle Ruskotunturille odotetaan yli 40 000 kävijää kaudessa. Rinteiden pitäisi olla laskuvalmiit jo joulukuussa.

Kuva: Tuomas Hirvonen / Yle

Oulun Ruskon jätekeskuksen käytöstä poistetun Ruskotunturin laskettelukeskuksen rakentaminen on käynnissä. Rakennustyöt ovat edenneet nopeasti suunnitelmista käytäntöön, ja parhaillaan paikalle ajetaan täyttömaata parkkialuetta ja tunturin huipun nostamista varten. Valmista pitäisi olla, ainakin rinteiden osalta, joulukuussa.

Keskuksen rinteiden pituus on 400 metriä ja korkeuseroa kertyy 50 metriä. Kustannusarvio on runsaat 800 000 euroa.

Ruskotunturille tulee kaksi pidempää ja kaksi lyhyempää hissiä, joiden kapasiteetti on noin 3000 ihmistä tunnissa.

Tähtäimessä kaupunkilaiset ja turistit

Uskomme, että myös matkailijat löytävät tänne.

Kimmo Kyhälä

Ruskotunturi tavoittelee ensimmäisellä kaudellaan jopa 30 000 kävijää. Keskuksen tavoitteena on nousta kahdenkymmenen suurimman laskettelukeskuksen joukkoon Suomessa.

- Tavoittelemme asiakkaiksemme ensisijaisesti kaupunkilaisia: lapsia, nuoria ja perheitä. Samalla tässä luodaan loistavat puitteet myös alan harrastajille, kuten freestylelaskijoille ja lumilautailijoille., kertoo Ruskotunturi Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä.

- Uskomme, että myös matkailijat löytävät tänne. Oulu on kuitenkin matkailukaupunki ja täällä käy paljon ulkomaalaisia asiakkaita, muun muassa venäläisiä.