1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keskustelu (Suora linja)

Mitkä ovat median uudet pelisäännöt - Suora linja jatkaa aihetta Porin SuomiAreenassa

Kuka luo nykyään puheenaiheita? Onko perinteisellä medialla enää jalansijaa sosiaalisen median ja sen tähtien puristuksissa? Mitä tarkoittaa media-ammattilaisuus vuonna 2030? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Suoran linjan paneelikeskustelussa SuomiAreena –tapahtumassa Porissa tiistaina 16. heinäkuuta.

Helsinkiläisen Sonja Hämäläisen Facebook-sivulla on yli 25 000 tykkääjää. Kuva: Facebook

Sanomalehtien levikit laskevat, tv-uutisten katsojaluvut putoavat ja aikakauslehdissä käydään yt-neuvotteluja tämän tästä. Samaan aikaan sosiaalinen media ja internet mahdollistavat sen, että lähes kuka tahansa voi oikeanlaisella tuotteella tai persoonalla kerätä jopa miljoonayleisön ilman suuria rahallisia panostuksia tai ison yhtiön taustavoimia. Esimerkkejä huippusuosioon nousseista videoblogeista, Facebook-sivuista ja vastaavista alkaa olla jo Suomessakin.

Miten sosiaalinen media muuttaa mediankäyttöä, ja mikä on perinteisen median rooli uusien pelisääntöjen aikana? Osataanko suomalaisissa mediataloissa edes käyttää sosiaalista mediaa kunnolla? Ja vaikka osattaisiinkin, niin voidaanko suosion siirtymistä isoilta pienille enää estää - ja mitä tästä voi seurata median luotettavuuden tai kiinnostavuuden kannalta?

Sosiaaliseen mediaan ja vuorovaikutukseen erikoistunut Yle Suora linja järjestää tiistaina 16.7. Porin SuomiAreena –tapahtumassa paneelikeskustelun perinteisen median ja sosiaalisen median suhteesta.

Mukana keskustelussa ovat Suomen ensimmäisten Youtube-tähtien joukkoon noussut Sonja ”Soikku” Hämäläinen (@soikkuu (siirryt toiseen palveluun)) sekä varsinkin Twitterissä Suomen penkkiurheilevan kansan mielenkiinnon vanginnut toimittaja ja some-persoona** Esko Seppänen **(@EskoSeppanen (siirryt toiseen palveluun))

Hämäläisen ja Seppäsen kanssa aiheesta keskustelevat Ylen ja Helsingin Sanomien sosiaalisen median tuottajat **Antti Hirvonen **(@anttihirvonen (siirryt toiseen palveluun)) ja **Jussi Ahlroth **(@jussiahlroth (siirryt toiseen palveluun)).

Tilaisuuden vetäjänä toimii Suoran linjan toimittaja ja juontaja **Niku Hooli **(@NikuHooli (siirryt toiseen palveluun))

Sinulla on nyt mahdollisuus kertoa oma kantasi median tulevaisuudesta tai siitä, miksi ja miten mediaa kulutat. Voit myös esittää suoria kysymyksiä tai väitteitä kaikille puhujille!

Kysymyksiä esitetään puhujille paneelikeskustelussa, joka myös striimataan suorana Yle Areenassa.

Suora linja Porissa – toimitukset helisemässä somen kanssa Eetunaukion lavalla ti 16.7. klo 11-12. Vapaa pääsy.

Päivitys 26. heinäkuuta: Paneelikeskustelu on käyty ja voit katsoa sen Yle Areenasta.