1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokialta odotetaan uutta superkameralla varustettua puhelinta - analyytikot epäileväisiä

Nokian odotetaan julkistavan tänään uuden Windows-käyttöjärjestelmään pohjautuvan Lumian. Analyytikot arvelevat, ettei yksi puhelin välttämättä auta Nokiaa kahmimaan markkinaosuutta Applelta ja Samsungilta.

talous

Matkapuhelinvalmistaja Nokian odotetaan julkistavan tänään torstaina uuden Lumia-älypuhelimen. Windows-käyttöjärjestelmään pohjautuvasta puhelimesta on ennakkoon liikkunut runsaasti huhuja.

Suurin mielenkiinto kohdistuu puhelimen kameraan. Puhelimessa uskotaan olevan 41 megapikselin kamera. Tästä viitteitä on antanut Nokian nettisivuilla oleva lupaus, jonka mukaan on "41 miljoonaa syytä" seurata New Yorkissa järjestettävää puhelinjulkistusta.

Nokialla on jo tällä hetkellä 41 megapikselin kamera 808 PureView -puhelimessa. Tämän puhelimen käyttöjärjestelmänä on kuitenkin Symbian, jota Nokia ajaa alas.

Vaikka uutta Lumiaa on jälleen veikkailtu Nokian pelastajaksi, analyytikot ovat epäileväisiä. Analyytikot arvelevat, ettei yksi puhelin auta Nokiaa kahmimaan markkinaosuutta Applelta ja Samsungilta.

Osa analyytikoista sanoo, että Nokian pitäisi markkinoida puhelimiaan nykyistä aggressiivisemmin.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä eli tammi-maaliskuussa Windows-puhelimien markkinaosuus oli markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan 3,2 prosenttia. Erilaisia sovelluksia Windows-puhelimille on tarjolla noin 160 000. Älypuhelinkilpailijoilla sovelluksia on tarjolla noin viisinkertainen määrä. Windows ei houkuttele sovelluskehittäjiä puhelimien pienen volyymin takia.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi