Abikurssit saivat suosionsa takaisin

Kaikki Pohjois-Karjalan kesäyliopiston järjestämät kielten ja matematiikan preppauskurssit ovat toteutuneet. Tähän saakka 2000-luvun aikana joka vuosi on jouduttu perumaan vähintään yksi kurssi vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

kurssit
Pohjois-Karjalan aikuisopiston päärakennus Joensuun Kaislakadun varrella.
Abikurssilaiset pänttäävät tällä hetkellä matematiikkaa Pohjois-Karjalan aikuisopiston tiloissa Kaislakadulla. Janne Ahjopalo / Yle

Kielissä suosituin tänä kesänä on ollut englannin abikurssi, johon osallistui parikymmentä kertaajaa. Pitkästä aikaa myös ruotsin pänttääminen kiinnosti abeja, kurssille osallistui kuusitoista opiskelijaa.

Kielten kertauskursseille osallistui myös muita kuin kirjoituksiin valmistuvia lukiolaisia.

- Onkin hyvä muistaa, että kurssit sopivat kaikille muillekin kertausta kaipaaville, myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi, muistuttaa kesäyliopiston koulutussuunnittelija Minna Karjalainen.

Joku iloinen äiti soittaa vielä ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja kertoo lapsensa selviytyneen hienoin arvosanoin.

Minna Karjalainen

Parhaillaan Joensuun Kaislakadulla kerrataan niin lyhyttä, kuin pitkää matematiikkaa. Molemmilla kursseilla on yksitoista opiskelijaa. Matematiikan kurssit pidetään tarkoituksellisesti pieninä ja intensiivisinä oppimisen takaamiseksi.

Koulutuksesta saadut palautteet ovat rohkaisevia.

- Suunnittelijan paras palkinto onnistuneesta kurssista onkin lopulta aina se, kun joku iloinen äiti soittaa vielä ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja kertoo lapsensa selviytyneen hienoin arvosanoin, sanoo Minna Karjalainen.

Pohjois-Karjalan kesäyliopisto on järjestänyt myös psykologian valmennuskursseja yliopistoon pyrkiville. Tänä keväänä osallistujia oli kuusitoista.

Kesän kertauskurssit olivat aikanaan erittäin suosittuja, ja niiden kulta-aikaa elettiin 1990-luvulla.